Ηράκλειο: 23oC

Στρόμπολι πίτσα

14.07.2024, 0:29

Ιταλική συνταγή για τυλιχτή πίτσα με τέλεια γέμιση

Stromboli pizza (στρόμπολι) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η stromboli pizza (στρόμπολι) είναι μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή από την Ιταλία για τυλιχτή πίτσα με τέλεια γέμιση που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

Για τη πίτσα

  • 2 φύλλα ζύμη για πίτσα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά σουσάμι – μαυροσίσαμο
  • Λίγο τριμμένο τυρί

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. ανάμεικτα τυριά
  • 6 φέτ. ζαμπόν ή σαλάμι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5-6 ντοματίνια
  • 5 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο τριμμένο τυρί για το τελείωμα

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Ψήνουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά.
  • Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή μαϊντανό.
  • Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα όταν θα μπει στη ζύμη.
  • Απλώνουμε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο εργασίας.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω στο χαρτί.
  • Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα.
  • Ενώνουμε τα δύο κομμάτια, ώστε να σχηματίσουμε ένα μεγάλο μακρόστενο φύλλο ζύμης, για να φτιάξουμε ένα μεγάλο stromboli.
  • Τραβάμε ελαφρά την ελαστική ζύμη πίτσας, ώστε να μεγαλώσει.
  • Απλώνουμε το σαλάμι στην επιφάνεια του φύλλου.
  • Απλώνουμε τα μισά τυριά, βάζουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Τυλίγουμε σε ρολό, κάνοντας 3 βόλτες στην ζύμη και πατάμε, ώστε να κλείσει η ένωση.
  • Σφραγίζουμε τα πλαϊνά και τα γυρίζουμε από κάτω για να κλείσει καλά.
  • Ακουμπάμε το ρολό με τη λαδόκολλα στο ταψί, πάντα με την ένωση πάντα προς τα κάτω.
  • Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό.
  • Αλείφουμε ολόγυρα το στρόμπολι και χαράζουμε 3 με 4 χαρακιές διαγώνια στην επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
  • Σας προτείνω να ψήσετε τη stromboli pizza στον αέρα και την κάτω αντίσταση στην κάτω σχάρα στους 180 με 190ºC, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να ψηθεί σωστά από κάτω.
  • Αφήνουμε να σταθεί σε μία σχάρα για 5 με 10 λεπτά.
  • Έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και 2 ντιπ, ντομάτας και γιαουρτιού.
  • Εναλλακτικά, φτιάχνουμε δύο μικρότερα στρόμπολι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Μοσχάτο: Παρέα 15 ατόμων ξυλοκόπησε ανήλικο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: 32χρονη κατήγγειλε 59χρονο για βιασμό – Συνελήφθη και επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Κόσμος

Βραζιλία: Μυστηριώδης θάνατος influencer, εκκολαπτόμενης πολιτικού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ελλάδα

Κορωπί: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό της 40χρονης από τον σύζυγό της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Κόσμος

1 στους 4 χώρους εργασίας στην Ευρώπη παίρνει αποφάσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Προς απόσυρση το πρώην Φρουραρχείο Αγίου Νικολάου από την ηλεκτρονική δημοπρασία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 58 λεπτά
Κόσμος

Γάζα: Επιχείρηση ανεύρεσης σορών ομήρων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Γαλλία: Δυο αδέρφια έμεναν 57 χρόνια στην ίδια πόλη και δεν γνωριζόντουσαν!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Έλενα Χριστοπούλου: «Θέλω να κοιτάω τον άλλον στα μάτια και να είμαι καθαρή»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →