Ηράκλειο: 31oC

Λουκουμάδες γιαουρτιού

19.07.2024, 3:33

Απλά φανταστικοί!

Φτιάξτε αυτούς τους διαφορετικούς λουκουμάδες με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από τη φανταστική τους γεύση και τη μοναδική τους υφή.

Υλικά

Για τους λουκουμάδες γιαουρτιού

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κύβος νωπής μαγιάς
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ¼ φλ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα/ες μαστίχα κοπανισμένη

Για το τηγάνισμα

  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα

Για την ενεργοποίηση μαγιάς

  • Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
  • Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Λουκουμάδες γιαουρτιού

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και τη μαστίχα.
  • Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
  • Διαλύουμε το μισό αλάτι στο νερό.
  • Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Με κουτάλι στο κέντρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός γιατί οι λουκουμάδες δε θα είναι αφράτοι και τραγανοί.
  • Σκεπάζουμε καλά το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 30′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Για το τηγάνισμα

  • Τηγανίζουμε σε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα.
  • Γεμίζουμε κατά το 1/3 με ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει με σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτάμε το αριστερό χέρι στον φουσκωμένο, αραιό πλέον χυλό ( όσο μένει να φουσκώσει η ζύμη αραιώνει ελαφρά η σύστασή της).
  • Κλείνουμε την παλάμη σε μπουνιά και πιέζουμε το χυλό προς τα πάνω.
  • Με κουταλάκι βουτηγμένο στο λάδι ή σε νερό κόβουμε μπαλάκι λουκουμά και το ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους για 2′-3′, να ροδίσουν καλά.
  • Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως με λιωμένη σοκολάτα, ή μέλι και κανέλα.
  • Οι λουκουμάδες τρώγονται όσο είναι ζεστοί και τραγανοί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 4 λεπτά
Style

Ο Ίντρις Έλμπα απαντά στις φήμες για είσοδό του στην πολιτική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: «Η χώρα χρειάζεται εκλογές και πολιτική αλλαγή – Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τον κύκλο της»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Σάλος στο Χολαργό: Βανδάλισαν εικόνα της Παναγίας σε σχολείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Αλικάκος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα Τείχη παραδίδονται στην πόλη – Σε χρήση το σύνολο του ισόπεδου μέρους των Ενετικών Τειχών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Αθλητικά

Άρης: Το απόλυτο σοκ με Τανούλη, άμεσα χειρουργική επέμβαση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: «Πυροφάνεια 2025 – Γιορτή Σαρδέλας» στο λιμανάκι της Νέας Χώρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ηράκλειο

Απίστευτο: Μεσαρίτης κέρδισε 120.000 στο λαχείο αλλά δεν πήρε ούτε ευρώ – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Κρήτη

Διημερίδα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στα Ανώγεια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Κόσμος

Σοβαρός τραυματισμός για 33χρονη που έκανε βουτιά από σκεπή πάνω σε ένα φουσκωτό δελφίνι – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα