Ηράκλειο: 33oC

Λουκουμάδες γιαουρτιού

19.07.2024, 3:33

Απλά φανταστικοί!

Φτιάξτε αυτούς τους διαφορετικούς λουκουμάδες με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από τη φανταστική τους γεύση και τη μοναδική τους υφή.

Υλικά

Για τους λουκουμάδες γιαουρτιού

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κύβος νωπής μαγιάς
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ¼ φλ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα/ες μαστίχα κοπανισμένη

Για το τηγάνισμα

  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα

Για την ενεργοποίηση μαγιάς

  • Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
  • Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Λουκουμάδες γιαουρτιού

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και τη μαστίχα.
  • Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
  • Διαλύουμε το μισό αλάτι στο νερό.
  • Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Με κουτάλι στο κέντρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός γιατί οι λουκουμάδες δε θα είναι αφράτοι και τραγανοί.
  • Σκεπάζουμε καλά το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 30′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Για το τηγάνισμα

  • Τηγανίζουμε σε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα.
  • Γεμίζουμε κατά το 1/3 με ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει με σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτάμε το αριστερό χέρι στον φουσκωμένο, αραιό πλέον χυλό ( όσο μένει να φουσκώσει η ζύμη αραιώνει ελαφρά η σύστασή της).
  • Κλείνουμε την παλάμη σε μπουνιά και πιέζουμε το χυλό προς τα πάνω.
  • Με κουταλάκι βουτηγμένο στο λάδι ή σε νερό κόβουμε μπαλάκι λουκουμά και το ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους για 2′-3′, να ροδίσουν καλά.
  • Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως με λιωμένη σοκολάτα, ή μέλι και κανέλα.
  • Οι λουκουμάδες τρώγονται όσο είναι ζεστοί και τραγανοί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: