Ηράκλειο: 33oC

Χυλοπίτες σουφλέ στο φούρνο

20.07.2024, 15:53

Εγγυημένη απόλαυση!

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για χυλοπίτες φούρνου με τυριά, ζαμπόν και μπέικον και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
  • 2 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
  • 250 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις χυλοπίτες

  • Βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
  • Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια.
  • Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά.
  • Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού.
  • Τρίβουμε το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.
  • Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί.
  • Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία.
  • Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν.
  • Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: