Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Σουπιά στο φούρνο με πιπεριές

31.07.2024, 0:35

Τα υλικά και η εκτέλεση

Πεντανόστιμες σουπιές στο φούρνο με πιπεριές και πλούσια σάλτσα όνειρο! Δοκιμάστε τις και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

Για τη σουπιά στο φούρνο με πιπεριές

  • 700 γρ. σουπιά καθαρισμένη με δέρμα
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες
  • 50 γρ. πιπεριές πράσινες σε ροδέλες

Για την σάλτσα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 ½ κ.σ. άνηθο
  • 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. νερό

Για την προετοιμασία

  • Βγάζουμε τις σουπιές από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
  • Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Για την εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές κι αφού κόψουμε τη σάρκα τους ελαφρώς στο επάνω μέρος και στο κάτω, έτσι ώστε να ανοίξουν στο ψήσιμο, τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σε βαθύ ταψί και κατόπιν τοποθετούμε τις σουπιές βρέχοντάς τες καλά απ’ όλες τις μεριές.
  • Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 9′ περίπου.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και απλώνουμε τις πιπεριές πάνω στις σουπιές.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ ακόμα και κατόπιν βγάζουμε το ταψί αμέσως από τον φούρνο για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.
  • Τέλος, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για λίγο το ζουμί από το ταψί.
  • Όταν αποκτήσει μία πιο απαλή υφή περιχύνουμε τις σουπιές και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να συνοδέψουμε τις σουπιές με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Το μυστικό για τη σουπιά

  • Αν δεν σερβίρουμε αμέσως το φαγητό, σβήνουμε τον φούρνο λίγο νωρίτερα, συμπληρώνοντας τον χρόνο που απομένει όταν το ξαναζεστάνουμε για να μην σκληρύνουν οι σουπιές.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Αποχώρησαν πριν από λίγο οι αγρότες από τα διόδια της Τραγάνας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Αδιάκοπες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Ένα υπερπολυτελές πλωτό «παλάτι» θα δέσει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κόσμος

Πρώτο ρόλο στην ευρωπαϊκή άμυνα διεκδικεί ο Εμανουέλ Μακρόν: Το νέο αεροπλανοφόρο, η στρατιωτική ισχύς και η γεωπολιτική πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Πολιτική

Κίνημα Δημοκρατίας: Νέα αποχώρηση από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Οικονομία

Οκτώ στους 10 Έλληνες στρέφονται σε online πλατφόρμες εκτός ΕΕ όπως Temu και Shein

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ηράκλειο

Ανείπωτη θλίψη στον Κρουσώνα: «Έφυγε» ο Γιώργος Τζαγκαράκης, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

Ανώγεια: Για 24η χρονιά στον Άγιο Γεώργιο, αύριο 22/12 η λειτουργία μόνο για άντρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Υγεία

Γρίπη: Τα SOS των ειδικών για μετάδοση στις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Πολιτισμός

Εγκαίνια στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου της Πέλλα: Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά δύο ελληνιστικά αγάλματα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →