Ηράκλειο: 29oC

Γρήγορη και ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα από την Αργυρώ

04.08.2024, 0:35

Η λαχτάρα σας να την δοκιμάσετε μόλις ευωδιάσει η κουζίνα σας θα είναι απερίγραπτη!

Σπιτική, πολύ εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις!

Υλικά

  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. έμενταλ
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.
  • Τα βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
  • Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
  • Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
  • Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
  • Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
  • Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: