Ηράκλειο: 27oC

Υπέροχα κουλουράκια αλμυρά που θα σας ξετρελάνουν!

27.11.2024, 10:11

Μόνο με 5 υλικά

Αλμυρά κουλουράκια, τα ωραιότερα και πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι που έχεις δοκιμάσει, μόνο 5 υλικά!

Υλικά

  • 1 φλ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ.
  • Τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι.
  • Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι).
  • Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα.
  • Ύστερα παγώνουμε τη ζύμη για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά κουλουράκια).
  • Τα αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  • Ψήνουμε στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
  • Δοκιμάστε τα αμέσως μόλις κρυώσουν, είναι φανταστικά!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Advertisment