Ηράκλειο: 25oC

Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα

07.08.2024, 0:17

Είναι πεντανόστιμο!

Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα, εύκολο και χορταστικό πιάτο με όλη τη γεύση της θάλασσας!

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 12 μύδια
  • 12 γαρίδες

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λεμόνι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.
  • Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
  • Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: