Ηράκλειο: 24oC

Λουκουμάδες παραλίας με κανελοζάχαρη

29.08.2024, 8:54

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Αφράτοι και λαχταριστοί, αυτοί οι λουκουμάδες είναι το ιδανικό σνακ για την παραλία. Αλλά, μεταξύ μας, και στο σπίτι μια χαρά τρώγονται!

Υλικά

Τεμάχια: 9-10

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 130 ml νερό
  • 50 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 8-9 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους αφράτοι λουκουμάδες παραλίας ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη μαργαρίνη, τη μαγιά και την κανέλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  2. Λαδώνουμε ένα βαθύ μπολ, αδειάζουμε τη ζύμη και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι ο όγκος της να διπλασιαστεί.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας. Έπειτα τη χωρίζουμε σε 9-10 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε σχήμα μπαλίτσας.
  4. Τοποθετούμε την κάθε μπαλίτσα πάνω σε ένα ξεχωριστό κομμάτι λαδόκολλας που έχουμε κόψει από πριν σε μικρά τετράγωνα, πάνω σε ένα ταψί.
  5. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλη 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  6. Ρίχνουμε καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει το σκεύος κατά το 1/3 και τοποθετούμε τα ζυμαράκια μέσα, μαζί με τη λαδόκολλα, την οποία αφαιρούμε μόλις δούμε πως η θερμοκρασία του λαδιού ανεβαίνει.
  7. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
  8. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  9. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ και ακουμπάμε τους λουκουμάδες επάνω, γυρνώντας τους να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 3 ώρες
Υγεία

Πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος επηρεάζεται από τον καύσωνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Style

Τι σημαίνει η σπάνια λέξη «δηϊοτής»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Συνταγή για πικάντικο σάντουιτς με αυγό και αβοκάντο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Συναγερμός για τις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Μοντάνα – Αναφορές για νεκρούς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Καιρός

Καιρός: Πως θα κυλήσει ο Αύγουστος – Πότε έρχεται καύσωνας και πότε οι βροχές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Κόσμος

Κίνα: 6χρονος έπεσε από κτήριο 18ου ορόφου και επέζησε!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Το συγκλονιστικό σκίτσο που ζωγράφισε η Κυριακή Γρίβα και αποκάλυπτε την κακοποίησή της – Βρέθηκε τετρασέλιδο γράμμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Τι περιγράφει ο ταξιτζής που μετέφερε την μητέρα και τα αδέρφια της άτυχης 3χρονης – «Ήταν βρεγμένη, καθόταν κι έπαιζε με το κινητό»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Κόσμος

Στην δημοσιότητα βίντεο με ισραηλινό όμηρο – Εμφανίζεται υποσιτισμένος και εξασθενημένος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Κόσμος

Νεκρός εντοπίστηκε υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο μετά από επίθεση λεοπάρδαλης

Διαβάστε περισσότερα