Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά

19.08.2024, 0:17

Από εκείνα τα φαγητά που θα σας γίνουν συνήθεια

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο στο φούρνο με ψητά λαχανικά. Τι καλύτερο για το κυριακάτικο τραπέζι από ψαρονέφρι στο φούρνο. Μία συνταγή εύκολη από την Αργυρώ με πολλά λαχανικά για ένα γεύμα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα και πολύ γευστικό.

Η μαρινάδα, μέσα στην οποία βάζετε το κρέας, νοστιμεύει ακόμα περισσότερο το φαγητό και κάνει το ψαρονέφρι ζουμερό και τρυφερό με υπέροχα αρώματα. Το μέλι και η μουστάρδα είναι βασικά συστατικά στην μαρινάδα για να γίνει το πιο φανταστικό ψαρονέφρι.

Επίσης, τα ψητά λαχανικά, όπως πιπεριές, μελιτζάνες και μανιτάρια μαζί με το μπαλσάμικο ξύδι ταιριάζουν καταπληκτικά με το κρέας και δημιουργούν ένα φαγητό στο φούρνο που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Το ψητό ψαρονέφρι σε συνδυασμό με τα λαχανικά, δίνουν ένα πιάτο γευστικό και ελαφρύ. Φτιάξτε αυτή την συνταγή οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 800 γραμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ψητά λαχανικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαρινάδα για το ψαρονέφρι

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ.
  • Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα.
  • Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω.
  • Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.

Για τα ψητά λαχανικά

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 35 εκ.
  • Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια τα λαχανικά.
  • Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25΄ μεχρι να μακακώσουν τα λαχανικά.
  • Ακουμπάμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει απομείνει στο μπολ.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.
  • Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τα ψητά λαχανικά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 5 λεπτά
Αθλητικά

Υποψήφιος για το Hall of Fame 2026 ο Παναγιώτης Γιαννάκης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Οικονομία

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Πόσο κοστίζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Λάρισα: Όχημα άρπαξε φωτιά εν κινήσει

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Πολιτική

Τσουκαλάς: «Σε λίγους και πολλούς διαιρεί την κοινωνία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κρήτη

Ληστεία – θρίλερ στην Κηφισιά με λεία 180.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Αθλητικά

Sport Italia: «Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Χρήστο Μανδά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια που προσελκύουν το χρήμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Πολιτική

Τσιάρας: «Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Νέες εξελίξεις – Ο 33χρονος ανιψιός σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό πριν συλληφθεί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Style

Διαμαντής Καραναστάσης: «Είναι πολύ μικρό για να το συζητάμε» είπε για το θετικό αλκοτέστ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →