Ηράκλειο: 24oC

Νηστίσιμο κέικ με κακάο και μπανάνα

17.09.2024, 6:15

Πάμε να δούμε την εύκολη παρασκευή του…

Ένα κέικ που θα το φτιάχνουμε ακόμα και όταν δεν νηστεύουμε, για την υπέροχη γεύση του, το κακάο και φυσικά την αγαπημένη μας μπανάνα.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
  • 2 κούπες νερό
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ με κακάο και μπανάνα, πρώτα λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.
  4. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι· εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
  6. Περιμένουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.

Μυστικά

  • Αν δεν έχουμε μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε, αν θέλουμε, κομμάτια κουβερτούρας μέσα στη ζύμη ή λιώνουμε μία κουβερτούρα σε μπεν μαρί και γλασάρουμε το κέικ κρύο.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα