Αναλυτικά τα υλικά και η διαδικασία
Τα πιο αγαπημένα φρούτα του μήνα, τα σταφύλια και τα σύκα, γίνονται σαλάτα και εμπλουτίζονται με δροσερό, φρέσκο τυρί και εκλεκτό αλλαντικό για ένα πλούσιο, αλλά ελαφρύ γεύμα.
20′ προετοιμασία
Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
1 τρυφερή σαλάτα, χοντροκομμένη
350 γρ. σταφύλι χωρίς κουκούτσι
8 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 4 κομμάτια
100 γρ. κατίκι
80 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας σουσάμι
2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την πλούσια σαλάτα με σύκα και σταφύλι σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τη σαλάτα με το σταφύλι και τα σύκα.
Σκορπίζουμε το κατίκι και το απάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Περιχύνουμε με το μέλι και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με παξιμάδια χαρουπιού.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»