Ηράκλειο: 31oC

Φθινοπωρινή συνταγή: Ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον

21.10.2024, 12:41

Μύρισε… φθινόπωρο

Φέτος το φθινόπωρο, μαγειρεύουμε ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον και μοσχομυρίζει το σπίτι!

Δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και τις οδηγίες παρασκευής βήμα βήμα.

Ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον

Συστατικά

  • 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κύβο κότας
  • 800 γρ. νερό, καυτό
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια πλατιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο
  2. Τα σοτάρουμε για 1′-2′ μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και σοτάρουμε για 3′-4′ ακόμα.
  5. Προσθέτουμε τον κύβο κότας, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της.
  6. Παράλληλα, βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
  8. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν το άρωμα της κολοκύθας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  9. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί, επιπλέον αλάτι.
  10. Σερβίρουμε με έξτρα γραβιέρα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα