Ηράκλειο: 21oC

Πως να φτιάξετε εύκολο κουρκούτι με μπύρα σε 20 λεπτά

22.10.2024, 8:48

Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής 

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτικό κουρκούτι με μπύρα που μπορείτε να φτιάξετε!

Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινγκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο
  • 2 παγάκια

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

  • Κουτάλι
  • Μπολ
  • Σύρμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι, και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
  • Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
  • Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
  • Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτάμε ένα κομμάτι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.
  • Το βουτάμε στο κουρκούτι.
  • Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.

Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα για μπακαλιάρο

Πως να τηγανίσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου!

Συστατικά

  • 500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 18 γρ. ξηρή μαγιά, ή 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, την μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.

Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με το μπέικιν πάουντερ και να ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.

Tip από τον Άκη

Αφήστε το κουρκούτι για 1-2 ώρες να φουσκώσει ώστε να κάτσει καλύτερα πάνω στον μπακαλιάρο και να μη σας περισσέψει μεγάλη ποσότητα!

Το κουρκούτι που περισσεύει το χρησιμοποιούμε για τηγανητά λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια και θαλασινά όπως γαρίδες.

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Συναγερμός για παράνομο εμβολιασμό αιγοπροβάτων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Πλημμύρες στο Μεξικό: Δεκάδες αγνοούμενοι και τουλάχιστον 27 νεκροί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Viral

Το πιο «όμορφο κορίτσι στον κόσμο» μεγάλωσε και μεταμορφώθηκε – Δείτε πως είναι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Αναβαθμίζονται οι υποδομές πληροφορικής στα σχολεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Οι διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στο Σουδάν: Τουλάχιστον 60 νεκροί από επίθεσεις drone σε καταφύγιο προσφύγων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν υποβάλλεται σε ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο στον προστάτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Κόσμος

Ιαπωνία: Αρκούδα ξερίζωσε το κεφάλι άνδρα που μάζευε μανιτάρια

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →