Δείτε τη συνταγή
Μια δροσιστική καροτοσαλάτα εμπνευσμένη από τις σελίδες του βιβλίου της κυρίας Ιωάννας Πιτόσκα, Βαλκανική κουζίνα. Με λιγότερο σκόρδο, βέβαια, γιατί η αρχική συνταγή καθόλου δεν το τσιγκουνεύεται.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καροτοσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα καρότα για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. - Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα μεταφέρουμε σε μια γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για 1 βράδυ πριν τη σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Xανιά: Σε εξέλιξη η εκκένωση οικισμών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
Φωτιά στα Χανιά: Στάχτη 4 κατοικίες και ένας ναός - Πνέουν άνεμοι δέκα μποφόρ
Παιδίατρος απαντά στο αν είναι καλό για τα παιδιά να περπατούν ξυπόλητα
ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες
Φωτιά στην Εύβοια: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα (βίντεο)
Τραγωδία στην Σέριφο: 22χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα
Οι καπνοί της φωτιάς στα Κύθηρα πλησιάζουν την Αφρική – Εντυπωσιακό βίντεο από δορυφόρο
Σάλος στη Ζάκυνθο: Έκαναν διαγωνισμό στοματικού σεξ σε νυχτερινό μαγαζί – Δείτε το προκλητικό βίντεο
Μεσαρά: Mεγάλη φωτιά στα Αστερούσια - Συναγερμός στην πυροσβεστική