Ηράκλειο: 28oC

Καροτοσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο

23.12.2024, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Μια δροσιστική καροτοσαλάτα εμπνευσμένη από τις σελίδες του βιβλίου της κυρίας Ιωάννας Πιτόσκα, Βαλκανική κουζίνα. Με λιγότερο σκόρδο, βέβαια, γιατί η αρχική συνταγή καθόλου δεν το τσιγκουνεύεται.

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  • 500 γρ. καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε καροτοσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα καρότα για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τα μεταφέρουμε σε μια γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για 1 βράδυ πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr