Ηράκλειο: 37oC

Συνταγή: Κέικ με φυστίκι Αιγίνης

02.01.2024, 7:18

Ιδανικά για σνακ ή για να συνοδέψουν τον απογευματινό μας καφέ

Η πλούσια και βουτυράτη γεύση του φυστικιού Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτά τα λαχταριστά κεκάκια! Μια τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους, για το σχολείο και το γραφείο.

Υλικά
Μερίδες: 10

  • 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 170 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 220 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • ζαχαρωτά για διακόσμηση

Διαδικασία

  • Για το κέικ με φυστίκια Αιγίνης ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη από φυστίκι Αιγίνης, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή το μοιράζουμε σε 10 ατομικά φορμάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με άχνη και ζαχαρωτά ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr