Ηράκλειο: 25oC

Σαλάτα «κίμτσι» με αγγούρι

11.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Με έμπνευση από το κίμτσι φτιάχνουμε μια σαλάτα με αγγούρι, δροσιστική και καυτερή ταυτόχρονα.

Υλικά
Μερίδες: 2

  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 μικρό καρότο, κομμένο julienne (σε λεπτά στικ)
  • 1 ραπανάκι (κατά προτίμηση ποικιλία watermelon), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα Worcester
  • 5 κουτ. γλυκού fish sauce
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα gochujang (κορεατική πάστα τσίλι – σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)

Για το σερβίρισμα: λίγα φύλλα κόλιανδρου, 1 κουτ. γλυκού μέλι, σουσάμι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τη σαλάτα «κίμτσι» με αγγούρι ξεκινάμε και κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος.
  • Προαιρετικά, για καπνιστή γεύση, το λαδώνουμε πρώτα με ελαιόλαδο και το καψαλίζουμε για λίγα λεπτά είτε στο γκριλ είτε στη φωτιά, αν έχουμε εστία γκαζιού.
  • Στη συνέχεια το χτυπάμε με τη λαβή ενός μεγάλου μαχαιριού και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το σησαμέλαιο, την σάλτσα Worcester, τη fish sauce και την πάστα gochujang και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αγγούρι, το καρότο, το ραπανάκι και τη σάλτσα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
  • Γαρνίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα κόλιανδρου, μέλι και σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα