Είναι ένα τέλειο ορεκτικό
Πασπαλίζουμε τον πουρέ παντζαριού με λίγο άνηθο και χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με κριτσίνια ή με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Τέλειο ορεκτικό!
Υλικά
Τεμάχια: Για ένα μεγάλο μπολ
- 6 – 7 παντζάρια, οι βολβοί (τα φύλλα τα κρατάμε στο ψυγείο για σαλάτα), καλά πλυμένοι (με τη φλούδα)
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. καρύδια, τριμμένα σε σκόνη + λίγα χοντροσπασμένα για στόλισμα
- 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος (κρατάμε λίγο για στόλισμα)
- 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε), λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το πουρέ πατζαριού με καρύδια, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε αν έγιναν τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία).
- Τα σουρώνουμε, τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, μαγιονέζα, τριμμένα καρύδια, άνηθο, σκόρδο, ξίδι και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με κριτσίνια ή με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο