Το φαγητό που για χρόνια αγαπάμε απέκτησε το δικό του κοινό
Τα αυγά είναι από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα που υπάρχουν και μπορούν να γίνουν σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Από ομελέτα και ποσέ, μέχρι βραστά ή μελάτα, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή. Τώρα, χάρη σε μια δημοφιλή συνταγή που έγινε viral στο TikTok, ήρθε η ώρα να τηγανίσετε τα αυγά με φέτα.
Αυτή η παραλλαγή μιας κλασικής ομελέτας με τυρί και πατάτες έχει κατακλύσει τη δημοφιλή πλατφόρμα, με πολλούς χρήστες να τη θεωρούν εξαιρετικά νόστιμη. Σκεφτείτε ένα ρευστό κρόκο αυγού σε συνδυασμό με τραγανά κομμάτια φέτας, αρωματισμένα με πιπέρι, τσίλι και λάδι. Αν σας άνοιξε η όρεξη μόνο με αυτή την περιγραφή, να ευχαριστήσετε τη δημιουργό της συνταγής, Grace Elkus, που δημοσίευσε το βίντεο με την παρασκευή αυτών των υπέροχων αυγών από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η Grace Elkus εμπνεύστηκε τη συνταγή από ένα βιβλίο, το οποίο παρουσίαζε αυγά με τσένταρ στο τηγάνι, και σκέφτηκε ποιο άλλο τυρί θα ταίριαζε καλύτερα με αυγά. Η φέτα ήταν η πρώτη της επιλογή. Οι αλμυρές, πιπεράτες και λίγο πικάντικες γεύσεις της φέτας μετατρέπουν οποιοδήποτε απλό πιάτο σε κάτι ξεχωριστό.
Μόλις λίγες μέρες μετά την πρώτη της ανάρτηση, η συνταγή με τα αυγά και τη φέτα είχε ήδη συγκεντρώσει πάνω από 32 εκατομμύρια προβολές στο Instagram και το TikTok. Δεν προκαλεί έκπληξη το γιατί – η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και απαιτεί λίγα υλικά. Επιπλέον, είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά. Αυτοί που τη δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν, καθώς δεν περίμεναν ότι η φέτα θα λιώσει και ταυτόχρονα θα παραμείνει τόσο τραγανή. Εντάξει, εκτός από τους περισσότερους Έλληνες που ήδη γνωρίζουν τη μαγεία της φέτας σε τέτοιες συνταγές.
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που «κατέκτησε» το TikTok.
View this post on Instagram
Πώς θα το φτιάξετε:
Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θρυμματίστε τη φέτα (1/3 φλιτζάνι) περιμετρικά. Σπάστε αμέσως ένα αυγό στο κέντρο και αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι, η φέτα είναι αρκετά αλμυρή). Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε, μειώνοντας τη φωτιά αν χρειαστεί, μέχρι το ασπράδι να σταθεροποιηθεί, ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός και το τυρί να είναι απίστευτα τραγανό.
Σερβίρετε πάνω σε πίτα για σουβλάκει ή τραγανό ψωμί με πατάτες ή δοκιμάστε τη όπως την προτείνει η σεφ: σε τραγανή τορτίγια με αβοκάντο και λάιμ.
Με πληροφορίες του marieclaire.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων