Ηράκλειο: 30oC

Ποια είναι η συνταγή που έχει ξετρελάνει το TikTok

20.02.2025, 9:05

Το φαγητό που για χρόνια αγαπάμε απέκτησε το δικό του κοινό

Τα αυγά είναι από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα που υπάρχουν και μπορούν να γίνουν σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Από ομελέτα και ποσέ, μέχρι βραστά ή μελάτα, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή. Τώρα, χάρη σε μια δημοφιλή συνταγή που έγινε viral στο TikTok, ήρθε η ώρα να τηγανίσετε τα αυγά με φέτα.

Αυτή η παραλλαγή μιας κλασικής ομελέτας με τυρί και πατάτες έχει κατακλύσει τη δημοφιλή πλατφόρμα, με πολλούς χρήστες να τη θεωρούν εξαιρετικά νόστιμη. Σκεφτείτε ένα ρευστό κρόκο αυγού σε συνδυασμό με τραγανά κομμάτια φέτας, αρωματισμένα με πιπέρι, τσίλι και λάδι. Αν σας άνοιξε η όρεξη μόνο με αυτή την περιγραφή, να ευχαριστήσετε τη δημιουργό της συνταγής, Grace Elkus, που δημοσίευσε το βίντεο με την παρασκευή αυτών των υπέροχων αυγών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Grace Elkus εμπνεύστηκε τη συνταγή από ένα βιβλίο, το οποίο παρουσίαζε αυγά με τσένταρ στο τηγάνι, και σκέφτηκε ποιο άλλο τυρί θα ταίριαζε καλύτερα με αυγά. Η φέτα ήταν η πρώτη της επιλογή. Οι αλμυρές, πιπεράτες και λίγο πικάντικες γεύσεις της φέτας μετατρέπουν οποιοδήποτε απλό πιάτο σε κάτι ξεχωριστό.

Μόλις λίγες μέρες μετά την πρώτη της ανάρτηση, η συνταγή με τα αυγά και τη φέτα είχε ήδη συγκεντρώσει πάνω από 32 εκατομμύρια προβολές στο Instagram και το TikTok. Δεν προκαλεί έκπληξη το γιατί – η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και απαιτεί λίγα υλικά. Επιπλέον, είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά. Αυτοί που τη δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν, καθώς δεν περίμεναν ότι η φέτα θα λιώσει και ταυτόχρονα θα παραμείνει τόσο τραγανή. Εντάξει, εκτός από τους περισσότερους Έλληνες που ήδη γνωρίζουν τη μαγεία της φέτας σε τέτοιες συνταγές.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που «κατέκτησε» το TikTok.

Πώς θα το φτιάξετε:

Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θρυμματίστε τη φέτα (1/3 φλιτζάνι) περιμετρικά. Σπάστε αμέσως ένα αυγό στο κέντρο και αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι, η φέτα είναι αρκετά αλμυρή). Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε, μειώνοντας τη φωτιά αν χρειαστεί, μέχρι το ασπράδι να σταθεροποιηθεί, ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός και το τυρί να είναι απίστευτα τραγανό.

Σερβίρετε πάνω σε πίτα για σουβλάκει ή τραγανό ψωμί με πατάτες ή δοκιμάστε τη όπως την προτείνει η σεφ: σε τραγανή τορτίγια με αβοκάντο και λάιμ.

Με πληροφορίες του marieclaire.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα