Ηράκλειο: 18oC

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού

07.04.2025, 21:57

Λαχταριστή συνταγή

Λαζάνια με τον πιο ζουμερό κιμά κοτόπουλου και την πιο λαχταριστή κρούστα τυριού που σίγουρα κανείς δεν θα αρκεστεί με ένα πιάτο.

Υλικά

Κομμάτια: 6

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (προτιμότερο ανάμεικτος από στήθος+μπούτι) περασμένος, χωρίς τις πέτσες, 1 φορά από τη μηχανή με το χοντρό κόσκινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίου μεγέθους καρότα, προτιμότερο βιολογικά, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα σέλινο (ή μαϊντανού), ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 3 μέτριες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά

Για την επικάλυψη

  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού Πηγή: freepik

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σπυρωτός.
  2. Ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το τσίλι (αν το βάλουμε), την ντομάτα κι αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Επικάλυψη

  1. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να δέσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ψήσιμο

  1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς λαδωμένο, απλώνουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω το μισό μείγμα κιμά, άλλη μία στρώση λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα κιμά και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια.
  2. Απλώνουμε το μείγμα για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο.
  3. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →