Ηράκλειο: 34oC

Κέικ με αβοκάντο

05.04.2025, 0:29

Δείτε τη συνταγή 

Το αβοκάντο λειτουργεί σαν ένα επιπλέον βούτυρο χάρη στα πλούσια λιπαρά του, δίνει σώμα και πλούσια υφή σε αυτό το απλό και γευστικό κέικ. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη και γίνεται απλά με καλό χτύπημα των υλικών στον πολυκόφτη μας, ο οποίος πρέπει να είναι μεγάλος για να χωρέσουν τα υλικά.

Υλικά
Μερίδες: 8-10

  • 250 γρ. σάρκα από αβοκάντο (ώριμα, αλλά όχι λιωμένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. σκόνη κακάο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

  • Για το κέικ αβοκάντο, ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 22 εκ.
  • Ρίχνουμε στον κάδο ενός μεγάλου πολυκόφτη (όχι μούλτι, γιατί δεν χωράνε τα υλικά) τη σάρκα του αβοκάντο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν μια
  • εντελώς λεία κρέμα.
  • Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς στην κρέμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και κοσκινίζουμε εκεί το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με ελαστική σπάτουλα μέχρι απλώς να ενωθούν στο μείγμα. Αδειάζουμε στο ταψάκι.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  • Έλέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment