Ηράκλειο: 26oC

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

08.05.2025, 16:45

Δείτε τη συνταγή 

Αφράτο και ζουμερό κέικ, με απίθανη σοκολατένια γεύση και διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά
Μερίδες: 8

  • 30 γρ. κακάο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 120 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 130 ml νερό
  • 50 ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ηλιέλαιο

Γλάσο

  • 80 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
  • 40 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα