Ηράκλειο: 29oC

Μοσχαράκι φρικασέ

28.06.2025, 23:30

Δείτε τη συνταγή 

Με τρυφερά μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια και αρωματικό μάραθο ετοιμάζουμε ένα απίθανο, κρεμώδες φρικασέ.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους 5 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια μαρούλια, λεπτοκομμένα
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μοσχαράκι φρικασέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά κατά 1 εκ. και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα μαρούλια, τον μάραθο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε σταδιακά με μια κουτάλα όσο περισσότερο ζουμί από το φαγητό μπορούμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο.
  • Περιχύνουμε το μοσχαράκι φρικασέ και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα