Ηράκλειο: 24oC

Το γλυκό σνακ που ρυθμίζει το έντερο, δυναμώνει τα οστά και ρίχνει την πίεση

04.09.2024, 7:24

Αποτελούν τέλεια επιλογή για το πρωινό

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, ασβέστιο και μαγνήσιο. Αξιόλογη είναι και η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες η οποία αυξάνεται περισσότερο όταν είναι αποξηραμένα.

Ο συνηθέστερος τρόπος κατανάλωσής τους είναι στην αποξηραμένη τους μορφή. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα συντηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ φαίνεται ότι η διαδικασία αφυδάτωσής τους δεν επηρεάζει την διατροφική τους αξία με αποτέλεσμα τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα να έχουν παρόμοια θρεπτική αξία. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν χαρακτηριστικό σκούρο μωβ χρώμα τους και μαστιχωτή γλυκιά γεύση.

Πλούσια σε ίνες

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν ιδανική πηγή φυτικών ινών και ένα απολύτως φυσικό «όπλο» καταπολέμησης της δυσκοιλιότητας. Εκτός των φυτικών ινών που διευκολύνουν τις κενώσεις του εντέρου «τρέφοντας» τα καλά μικρόβια του στομάχου, τα δαμάσκηνα τροφοδοτούν τα βακτήρια αυτά και με άλλα συστατικά οπως η σορβιτόλη που επίσης βοηθά στην ρύθμιση των συνηθείων του εντέρου. Τρώγοντας 5-6 αποξηραμένα δαμάσκηνα στη διάρκεια της ημέρας προσλαμβάνετε πάνω από 4γρ φυτικών ινών.

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα