Ηράκλειο: 34oC

Παλμιέ με λουκάνικα

06.07.2025, 16:16

Δείτε τη συνταγή 

Αυτά τα παλμιέ δεν είναι για τον καφέ ή το τσάι. Είναι για το πάρτι. Μια αλμυρή βερσιόν, με λουκάνικα Φρανκφούρτης και κασέρι, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
Τεμάχια: 12

  • 1 φύλλο σφολιάτας (να έχει ξεπαγώσει)
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης

Διαδικασία

  • Για τα παλμιέ με λουκάνικα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας.
  • Αλείφουμε όλο το φύλλο με την κέτσαπ.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του φύλλου με το τριμμένο τυρί.
  • Βάζουμε κατά μήκος της μιας μεγάλης πλευράς του φύλλου δύο λουκάνικα.
  • Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μακριά πλευρά.
  • Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να συναντηθούν στη μέση.
  • Κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
  • Βάζουμε τις φέτες στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment