Ηράκλειο: 19oC

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

10.12.2023, 7:47

Γεμιστά με καραμέλα

Η τέλεια συνταγή για τα πιο χριστουγεννιάτικα και εντυπωσιακά σοκολατάκια με πλούσια γέμιση καραμέλας! Ιδανική για να τη φτιάξετε με τα παιδιά σας!

Συστατικά:

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 80 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Συνταγή:

  • Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή με τη μέθοδο μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό, αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ⅓ της ζάχαρης.
  • Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί η καραμέλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μια κανάτα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κανάτα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα καραμέλας.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης με χριστουγεννιάτικα σχέδια και απλώνουμε σε κάθε θήκη με ένα πινέλο μία στρώση από τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, αφαιρούμε, ρίχνουμε άλλη μια στρώση λευκής κουβερτούρας και μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο.
  • Βάζουμε τη σάλτσα καραμέλας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, γεμίζουμε καλά τις θήκες με την καραμέλα και στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στο πάνω μέρος από τα σοκολατάκια μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν, αφαιρούμε και ξεφορμάρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
  • Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα και χριστουγεννιάτικα sprinkles, και σερβίρουμε.

 

πριν από 5 λεπτά
Υγεία

Επικίνδυνα challenges: Η νέα ψηφιακή παγίδα για παιδιά και εφήβους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Ποινικές διώξεις σε 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Πολιτική

Κώστας Τσουκαλάς: «Άβυσσος χωρίζει το Μαξίμου από την πραγματικότητα των πολιτών»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για κλοπές οχημάτων – Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές μοτοσικλετών σε δύο μήνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Οικονομία

Πότε χάνεται η σύνταξη χηρείας – Οι 5 πιο συχνές παγίδες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Οικονομία

Ποιοι θα πάρουν χρήματα μέχρι τις 21 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Δύο χρόνια φυλάκιση σε ιδιοκτήτη γαλακτοκομικής εταιρείας για τον θάνατο 38χρονου οδηγού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης στο Φανάρι: Δίωρη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Κόσμος

Νορβηγία: Φάλαινα πλησιάζει δύτρια σε απόσταση αναπνοής – Στιγμές αγωνίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ελλάδα

Βόλος: Ληστεία με μαχαίρι από 55χρονη – Συνελήφθη μαζί με τον 44χρονο συνεργό της

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →