Γεμιστά με καραμέλα
Η τέλεια συνταγή για τα πιο χριστουγεννιάτικα και εντυπωσιακά σοκολατάκια με πλούσια γέμιση καραμέλας! Ιδανική για να τη φτιάξετε με τα παιδιά σας!
Συστατικά:
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 250 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 80 γρ. γλυκόζη
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
Συνταγή:
- Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή με τη μέθοδο μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό, αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ⅓ της ζάχαρης.
- Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί η καραμέλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μια κανάτα.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κανάτα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα καραμέλας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες μέχρι να παγώσει.
- Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης με χριστουγεννιάτικα σχέδια και απλώνουμε σε κάθε θήκη με ένα πινέλο μία στρώση από τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, αφαιρούμε, ρίχνουμε άλλη μια στρώση λευκής κουβερτούρας και μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο.
- Βάζουμε τη σάλτσα καραμέλας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, γεμίζουμε καλά τις θήκες με την καραμέλα και στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στο πάνω μέρος από τα σοκολατάκια μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν, αφαιρούμε και ξεφορμάρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
- Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα και χριστουγεννιάτικα sprinkles, και σερβίρουμε.
Δημοφιλή
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύθηκαν οι περιουσίες δυο κτηνοτρόφων – Είχαν πάρει παράνομες επιδοτήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ
Παλαιό Φάληρο: Σοκαριστικές μαρτυρίες γειτόνων για το τρίχρονο κορίτσι (βίντεο)
Επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην Χανιώπορτα!
Πένθος στη Μεσαρά για τον θάνατο του αγαπητού Αντώνη Βαρδουλάκη
Το συγκλονιστικό σκίτσο που ζωγράφισε η Κυριακή Γρίβα και αποκάλυπτε την κακοποίησή της - Βρέθηκε τετρασέλιδο γράμμα
Αύγουστος 2025: Τα 5 ζώδια που θα πλέουν σε πελάγη επιτυχίας
Χανιά: Συναγερμός για φωτιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Κόλλησε ως «φωτογραφικός» ο διαγωνισμός του ΤΕΕ για το rebranding - 3η χρονιά χωρίς εθνική καμπάνια για τον Τουρισμό
«Κανόνι» από μεγάλο τουριστικό πρακτορείο με πακέτα διακοπών και στην Κρήτη