Αναλυτικά η διαδικασία για να το φτιάξετε
Το καϊμάκι είναι μια από τις πιο αγαπημένες και χαρακτηριστικές γεύσεις παγωτού στην Ελλάδα. Αρωματικό, δροσερό και ξεχωριστό, θυμίζει καλοκαίρι, βόλτες και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Με αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, το φτιάχνεις εύκολα στο σπίτι, μόνο με 4 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή. Γιατί η απλότητα έχει πάντα την πιο ωραία γεύση!
Το πιο εύκολο παγωτό καϊμάκι
Υλικά:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ. υποβρύχιο μαστίχα
1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι, σε σκόνη
Για το σερβιρισμα: φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Εκτέλεση:
Μεταφέρουμε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το υποβρύχιο και το μαχλέπι, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να αφρατέψει.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×35 εκ. αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή: shape.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 47χρονη μητέρα που χτύπησε την κόρη της με παντόφλα
Αστυνομικοί Ηρακλείου: «Όχι» σε γκετοποίηση των Ρομά - Θα αποδειχθεί «φούσκα» το σχέδιο ειδικής αστυνόμευσης στους καταυλισμούς
Βαρύ πένθος στο Mαλεβίζι: Συγκινεί το «αντίο» του αδελφού της Μαρίας Μπαξεβάνη
Κρήτη: Το πανάκριβο φράγμα που αποδείχτηκε...«σουρωτήρι» και οι πιέσεις για την αποκατάσταση του!
Κορονοϊός: Νέα δυσάρεστα ευρήματα για όσους νόσησαν – Πώς επηρεάζονται στο μέλλον
Στη Σούδα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μόνο για ενηλίκους - Ταξίδι χωρίς αυστηρούς κανόνες και ενδυματολογικούς περιορισμούς (φωτό)
Οκτώβριος 2025: Σε ποια ζώδια θα «χαμογελάσει» η τύχη αυτόν το μήνα
Χανιά: Στη φυλακή για ναρκωτικά ο 48χρονος που εμπλέκεται στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση
«Ρωγμές» στον τουρισμό: «Βομβαρδισμένο τοπίο» ο παραλιακός των Γουβών (βίντεο-φώτο)