Αναλυτικά η διαδικασία για να το φτιάξετε
Το καϊμάκι είναι μια από τις πιο αγαπημένες και χαρακτηριστικές γεύσεις παγωτού στην Ελλάδα. Αρωματικό, δροσερό και ξεχωριστό, θυμίζει καλοκαίρι, βόλτες και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Με αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, το φτιάχνεις εύκολα στο σπίτι, μόνο με 4 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή. Γιατί η απλότητα έχει πάντα την πιο ωραία γεύση!
Το πιο εύκολο παγωτό καϊμάκι
Υλικά:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ. υποβρύχιο μαστίχα
1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι, σε σκόνη
Για το σερβιρισμα: φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Εκτέλεση:
Μεταφέρουμε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το υποβρύχιο και το μαχλέπι, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να αφρατέψει.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×35 εκ. αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη, μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή: shape.gr

Δημοφιλή
Θρήνος στη Ροδιά Ηρακλείου: «Έφυγε» ο Θόδωρας Κασαπάκης σε ηλικία 56 ετών
Σοκ και θλίψη για τον θάνατο της 26χρονης Μαρίνας στον ΒΟΑΚ - Ο οδηγός κάνει like στις αναρτήσεις για την αδελφή μου» λέει η οικογένεια
Βορίζια: Γάζωσαν το αυτοκίνητο του γαμπρού του Φανούρη Καργάκη μετά από συμπλοκή σε γλέντι - Βίντεο ντοκουμέντο
70χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε κατάστημα στο Ηράκλειο
Συνελήφθησαν καθώς τα ελαιόπανα που έκλεψαν είχαν... GPS
Βορίζια: Ταυτοποιήθηκε το άτομο που έβαλε τη βόμβα και ξεκίνησε το μακελειό - Σε ποια οικογένεια ανήκει
Κρήτη: Έφυγε από την ζωή γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στον Αη Γιάννη - Δείτε φωτογραφίες
Βορίζια: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 56χρονης πριν ξεψυχήσει