Ηράκλειο: 28oC

Κόλπα για να φτιάξετε ομελέτα όπως αυτή σε ξενοδοχείο

12.06.2025, 4:50

Η ομολέτα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως

Από το πρωινό μέχρι το βραδινό, η ομελέτα πρωταγωνιστεί σε δεκάδες συνταγές.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προετοιμασίες είναι τα αυγά σκραμπλ (ομελέτα scrambled) – ένα φαινομενικά απλό πιάτο, που ωστόσο απαιτεί τεχνική και προσοχή, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Παρόλο που συχνά συγκρίνεται με την ομελέτα, το σωστό μαγείρεμα των αυγών σκραμπλ απαιτεί ακρίβεια στη θερμοκρασία, στα υλικά και στον χρόνο μαγειρέματος.

Όταν εκτελεστεί σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει το επίπεδο πολυτελών ξενοδοχείων. Δες παρακάτω μερικά «μυστικά» και συνταγές από διάσημους σεφ.

Μυστικά για αυγά σκραμπλ επιπέδου… ξενοδοχείου
Μια από τις πιο διαδεδομένες εκδοχές τους, βασίζεται σε απλά υλικά και προσεγμένο μαγείρεμα. Για κάθε δύο αυγά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας φρέσκιας κρέμας γάλακτος.

Αλατοπιπερώνουμε φρεσκοτριμμένα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να διατηρηθεί η κρεμώδης υφή.

Το αποτέλεσμα είναι μαλακά, πλούσια σε γεύση αυγά – ιδανικά για ένα πλούσιο πρωινό πέντε αστέρων.

Οι παραλλαγές ομελέτας: Ramsay, Oliver και οι εθνικές επιρροές

Gordon Ramsay

Ο διάσημος Βρετανός σεφ Gordon Ramsay ακολουθεί μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη τεχνική: χτυπά τα αυγά απευθείας στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και εναλλάσσει τοποθέτηση πάνω στη φωτιά με στιγμές «ξεκούρασης».

Χρησιμοποιεί crème fraîche (ένα είδος πηχτής κρέμας γάλακτος με υψηλά λιπαρά) προς το τέλος, προσφέροντας αυγά ιδιαίτερα κρεμώδη, με σχεδόν βελούδινη υφή και έντονη γεύση.

Jamie Oliver

Από την άλλη, ο Jamie Oliver παρουσιάζει τη βρετανική προσέγγιση: τα αυγά μαγειρεύονται πιο γρήγορα, σε μέτρια φωτιά, και αποσύρονται ενώ είναι ακόμη υγρά.

Γαλλική εκδοχή

Η γαλλική εκδοχή απαιτεί μπεν μαρί και αρκετή υπομονή, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κρέμα.

Αμερικανική εκδοχή

Το αμερικανικό στιλ μαγειρεύεται σε καυτό τηγάνι και με σπάτουλα δημιουργούνται λεπτές στρώσεις αυγού.

Διατροφικά οφέλη των αυγών

Πέρα από την υπέροχη γεύση και τις αμέτρητες παραλλαγές τους, τα αυγά είναι και ιδιαίτερα θρεπτικά.

Αποτελούν εξαιρετική πηγή ποιοτικής πρωτεΐνης, βιταμινών Β12 και D, καθώς και μετάλλων όπως το σελήνιο και ο σίδηρος. Περιέχουν επίσης χολίνη, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Όταν μαγειρεύονται με ισορροπία, τα αυγά σκραμπλ είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και τονωτικό ξεκίνημα της ημέρας.

πριν από 3 λεπτά
Καιρός

Τι καιρό θα έχουμε αύριο στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Σάλος στη Χαλκίδα: Απέλυσαν εργαζόμενη με κινητική αναπηρία – Σφοδρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Style

Τα παγωτά των ’80s που μας ξυπνούν αναμνήσεις σήμερα!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κόσμος

Diddy: Δικαστική νίκη για τον μουσικό παραγωγό – Απορρίφθηκε αγωγή εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κρήτη

Θλίψη στο Λασίθι: «Έφυγε» ο Γιώργος Βελημβασάκης – Αύριο 28/8 το τελευταίο αντίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Κεφαλονιά: Σπείρα προσποιείται τους τεχνικούς που… μετρούν το ίντερνετ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Την επιμέλεια των παιδιών την αναλαμβάνει η θεία τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ηράκλειο

Μαρία Αντωνακάκη στο cretaone: «Η εστίαση λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Πηγαδάκια

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κόσμος

Η Νιγηρία «κόβει» τις εξαγωγές καρυδιών – Πλήγμα στη βιομηχανία καλλυντικών

Διαβάστε περισσότερα