Αναλυτικά η συνταγή
Λιγκουίνι με καλαμαράκια και ντοματίνια με πάπρικα και σκόρδο, σβησμένα με λευκό κρασί. Ένα φαγητό που θυμίζει καλοκαίρι.
15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
400 γρ. λιγκουίνι
1 1⁄2 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
½ -1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την καυτερή πάπρικα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: gastronomos.gr
Σύνοψη άρθρου
- Λιγκουίνι με καλαμαράκια και ντοματίνια, αρωματισμένα με σκόρδο και καυτερή πάπρικα, σβησμένα με λευκό κρασί.
- Η προετοιμασία διαρκεί 15 λεπτά και το μαγείρεμα 20 λεπτά, συνολικά 35 λεπτά.
- Απαιτούνται 400 γρ. λιγκουίνι, 1 1/2 κιλό καλαμαράκια, 350 γρ. ντοματίνια, μαϊντανός και καυτερή πάπρικα.
- Το φαγητό ολοκληρώνεται με το ανακάτεμα του μαγειρεμένου μείγματος με τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό.
Δημοφιλή
Δεκαπενταύγουστος: Τι να στείλω σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα - Οι καλύτερες ευχές
Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Ηράκλειο: Φωτιά σε κτίριο στο κέντρο του Ηρακλείου
Ηράκλειο: Στον ανακριτή γνωστός επιχειρηματίας για τον εμπρησμό λεωφορείου στις Πατέλες
Πάτρα: Τι υποστήριξε στην ομολογία του ο 19χρονος για τη φωτιά στα Συχαινά - «Μπράβο, λεβέντη μου»
Τραγωδία στην Αχαΐα: 83χρονος καταπλακώθηκε από το αγροτικό του όχημα
Κρήτη: Στη δημοσιότητα όλα τα ποσά των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιος πήρε και πόσα χρήματα
Γιώργος Μαζωνάκης: «Με έκλεισαν στο Δρομοκαΐτειο εν αγνοία μου»
Ποιος πήρε και πόσα - Στη δημοσιότητα όλα τα ποσά των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νεκρός βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές στα Χανιά