Ηράκλειο: 19oC

Συνταγή: Κοτόπουλο γιουβέτσι με πάπρικα

15.10.2025, 0:01

Δείτε πως να το φτιάξετε 

Το γιουβέτσι σε μια ελαφριά, καλοκαιρινή εκδοχή με κοτόπουλο και γλυκιά πάπρικα.

20′ προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 6
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
350 γρ. κριθαράκι ψιλό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 κλωνάρια θυμάρι + 2 κλωνάρια ρίγανη
150 ml ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο γιουβέτσι, ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2– 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνουμε το σκόρδο, τη δάφνη και τα μυρωδικά, την πάπρικα και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο..
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
Το αδειάζουμε σε ταψί.
Από πάνω τακτοποιούμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. το κριθαράκι.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το κοτόπουλο γιουβέτσι είναι μια ελαφριά, καλοκαιρινή εκδοχή με γλυκιά πάπρικα και κριθαράκι.
  • Το φαγητό προετοιμάζεται σε 20 λεπτά και μαγειρεύεται για μία ώρα και 20 λεπτά συνολικά.
  • Τα υλικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, κριθαράκι, ντομάτες, κρεμμύδια, καρότα, και διάφορα μυρωδικά.
  • Το φαγητό ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα.
πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Αιματηρό επεισόδιο στη Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε εκκλησία – 2 νεκροί και απαγωγή πάστορα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Στη φυλακή οι 9 κατηγορούμενοι από το κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Πολιτική

Μαρία Λιονή για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω καμία αρμοδιότητα ούτε για ελέγχους ζώων ούτε για επιδοτήσεις»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Μεγάλο κύμα αγανάκτησης στη Νεμέα: 45 λεπτά χωρίς ασθενοφόρο για ποδοσφαιριστή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Κόσμος

Γερμανία: Τα δικαστήρια θα μπορούν να υποχρεώνουν τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας να φορούν «βραχιολάκια»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: «Είναι μια βαθιά πολιτική πράξη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Style

Νέα Σελήνη: Τα 3 ζώδια που θα επηρεαστούν λιγότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Κλειστό θα παραμείνει το Κ.Ε.Π Αγίου Νικολάου τις επόμενες μέρες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Κόσμος

Άγριο ξέσπασμα επιβάτη στον «άερα»… για ένα τοστ: Κλειδώθηκε στην τουαλέτα και καθυστέρησε την προσγείωση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Έτοιμος για Λάρισα ο Γκονζάλεθ, επέστρεψαν οι διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →