Χριστούγεννα χωρίς παραδοσιακούς κουραμπιέδες δεν γίνεται
Φέτος θα φτιάξεις τους πιο νόστιμους και τραγανούς και θα εντυπωσιάσεις.
Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση:
Συστατικά
1/2 κιλό βούτυρο
1 φλ. γεμάτο άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1/2 φλ. κονιάκ
2 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
γαρίφαλο σε σκόνη
4 φλ. άχνη ζάχαρη
ανθόνερο
Τρόπος Μαγειρέματος
-Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζεις το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει
-Προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις για 10-15 λεπτά το χτύπημα
-Ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, λίγο γαρύφαλλο σκόμη και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα
-Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
-Πλάθεις τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό ή σχήμα μισοφέγγαρου
-Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετείς τους κουραμπιέδες
-Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις τους κουραμπιέδες για 25 περίπου λεπτά
-Τους αφαιρείς με προσοχή και τους τοποθετείς σε μια μεγάλη πιατέλα
-Περιμένεις να κρυώσουν και τους ραντίζεις με ανθόνερο αρχικά και στη συνέχεια πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.
Δημοφιλή
Θρήνος στον Άγιο Νικόλαο για τον τραγικό και άδικο χαμό του αγαπητού Αντώνη
Κρήτη: Θλίψη για τον Πάρη που έφυγε στα 29 του χρόνια
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βγαίνουν» στο φως τα ονόματα όσων έλαβαν παράνομες επιδοτήσεις»
Ήρθη η ασυλία Αυγενάκη για τη χειροδικία στο αεροδρόμιο
Θλίψη στην Ομογένεια: Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζορμπαλάς
Τέλος η οδήγηση για τους ηλικιωμένους - Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Κρήτη: Σεισμός τώρα στο Ηράκλειο
Χανιά: Βαθιά θλίψη για το θάνατο της γνωστής συμβολαιογράφου
Νέα αιματοχυσία στην άσφαλτο: Νεκρός 40χρονος μετά από μετωπική σύγκρουση οχημάτων