Ηράκλειο: 23oC

Spaghetti με κεφτεδάκια και φρέσκια ντομάτα

19.09.2025, 14:21

Τα κεφτεδάκια με φρέσκια ντομάτα είναι ένα από τα παραδοσιακά, καλοκαιρινά πιάτα. Σήμερα θα τα απολαύσεις συνδυασμένα με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά

Συστατικά

  •  1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα θα χρειαστείς

  •  10-12 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό spaghetti της αρεσκείας σου
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  1.  Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  2. Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  3. Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι
  4. Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
  5. Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα
  6. Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι
  7. Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
  8. Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι
  9. Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και ρίχνεις τα κεφτεδάκια
  10. Ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και το αποσύρεις
  11. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα spaghetti και τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  12. Τα σουρώνεις και ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο
  13. Ρίχνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις απαλά
  14. Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τα κεφτεδάκια και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Τα κεφτεδάκια με φρέσκια ντομάτα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζεται με ζυμαρικά για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
  • Για τα κεφτεδάκια, ο κιμάς, το ψωμί, τα κρεμμύδια, ο δυόσμος, η ρίγανη, τα αυγά και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται και τηγανίζονται.
  • Η σάλτσα παρασκευάζεται με ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και δάφνη, και τα κεφτεδάκια προστίθενται για να μαγειρευτούν μαζί.
  • Τα spaghetti βράζονται και αναμειγνύονται με βούτυρο, πριν συνδυαστούν με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα για σερβίρισμα.
πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

Αλαφούζος: «Με τον Μπενίτεθ ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η κορυφή»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 17 επιδόματα τον Οκτώβριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Ελαιόλαδο: Λιγότερο φέτος το λάδι στην Κρήτη – Που κυμαίνονται σήμερα οι τιμές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κρήτη

Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Πολίτες κυνήγησαν και έπιασαν κλέφτη που άρπαξε κουμπαρά για παιδιά με καρκίνο! Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Οικονομία

Ασφυξία στα ελληνικά νοικοκυριά: Ο μισός μισθός φεύγει στο ενοίκιο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Σπείρα άρπαζε αυτοκίνητα, κοσμήματα και μετρητά – Ένας 15χρονος μεταξύ των συλληφθέντων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 56 λεπτά
Ελλάδα

Πύργος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που άνοιγε σπίτια – Πάνω από 17.000 ευρώ η λεία τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Στόχος μου να επιστρέψω πιο δυνατός τo 2026»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίστηκαν οι κατηγορίες για τον λογιστή μετά την έρευνα στο σπίτι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Διήμερη συνάντηση εργασίας Δήμων Ηρακλείου-Angers για τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →