Δείτε πως να τα φτιάξετε
Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη: Μαλακά, αφράτα και πανεύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.
Αναλυτικά η συνταγή:
Υλικά
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
6- 9 γρ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά με το σύρμα για να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά. Χτυπήστε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν χωρίς σβώλους.
Με ένα κουτάλι βάλτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα των ντόνατς σε κάθε μία από τις προπαρασκευασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της κάθε θήκης.
Ψήστε τα ντόνατς για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε προσεκτικά για να κρυώσουν σε μια σχάρα ψύξης.
Ενώ τα ντόνατ κρυώνουν, λιώστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του κρύου ντόνατ στο λιωμένο βούτυρο και κυλήστε γρήγορα από όλες τις πλευρές στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.
Τοποθετήστε κάθε ντόνατ με επικάλυψη στη σχάρα ψύξης. Επαναλάβετε μέχρι όλα τα ντόνατ να καλυφθούν με τη γλυκιά και τραγανή επικάλυψη και απολαύστε τα!
Σύνοψη άρθρου
- Τα ντόνατ κανέλας με ζάχαρη είναι μαλακά και αφράτα, εύκολα να παρασκευαστούν στο σπίτι.
- Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγό, γάλα και βούτυρο.
- Αφού ψηθούν, τα ντόνατ καλύπτονται με επικάλυψη από λιωμένο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Το αποτέλεσμα είναι γλυκά ντόνατ με τραγανή επικάλυψη, ιδανικά για απόλαυση.
Δημοφιλή
Αμυλοείδωση: Συμπτώματα, αίτια και θεραπεία της σπάνιας ασθένειας - Στην Κρήτη οι περισσότεροι ασθενείς
Βίντεο σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία 23χρονης Ουκρανής: Ο δράστης τη μαχαίρωσε μέσα σε τρένο και έφυγε ατάραχος
Σοκαριστικό τροχαίο: Νταλίκα που μετέφερε ξύλα, ντελαπάρισε και τυλίχτηκε στις φλόγες (φωτογραφίες και βίντεο)
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκε η περιουσία 350 αγροτών
Ποιοι Κρητικοί βουλευτές «φλερτάρουν» με το νέο κόμμα Τσίπρα
Θρήνος στο Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό στην αυλή ο γείτονας
Το «ματωμένο φεγγάρι» από «κοντά» δια χειρός... Jalex - Δείτε τις φωτογραφίες
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός συνοδηγός Ι.Χ. που καρφώθηκε σε νταλίκα - Δείτε εικόνες και βίντεο
Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου