Ηράκλειο: 27oC

Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη

07.09.2025, 12:50

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Ντόνατ κανέλας με ζάχαρη: Μαλακά, αφράτα και πανεύκολα να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο ή κάρδαμο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για την επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
6- 9 γρ. κανέλα τριμμένη

ντόνατς

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για μάφιν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή το κάρδαμο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά με το σύρμα για να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά. Χτυπήστε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν χωρίς σβώλους.

Με ένα κουτάλι βάλτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα των ντόνατς σε κάθε μία από τις προπαρασκευασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της κάθε θήκης.

Ψήστε τα ντόνατς για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε προσεκτικά για να κρυώσουν σε μια σχάρα ψύξης.

Ενώ τα ντόνατ κρυώνουν, λιώστε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.

Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του κρύου ντόνατ στο λιωμένο βούτυρο και κυλήστε γρήγορα από όλες τις πλευρές στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.

Τοποθετήστε κάθε ντόνατ με επικάλυψη στη σχάρα ψύξης. Επαναλάβετε μέχρι όλα τα ντόνατ να καλυφθούν με τη γλυκιά και τραγανή επικάλυψη και απολαύστε τα!

Σύνοψη άρθρου

  • Τα ντόνατ κανέλας με ζάχαρη είναι μαλακά και αφράτα, εύκολα να παρασκευαστούν στο σπίτι.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγό, γάλα και βούτυρο.
  • Αφού ψηθούν, τα ντόνατ καλύπτονται με επικάλυψη από λιωμένο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
  • Το αποτέλεσμα είναι γλυκά ντόνατ με τραγανή επικάλυψη, ιδανικά για απόλαυση.
πριν από 2 λεπτά
Ηράκλειο

Θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Γιάννη Λιόντα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Style

Αυτά τα gel βερνίκια νυχιών αποσύρονται άμεσα από την Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Οικονομία

Live η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στους γονείς των δύο μωρών που βρέθηκαν μόνα τους στο δρόμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κόσμος

Τρόμος στην Ιερουσαλήμ: Επίθεση από δυο ενόπλους με πυροβόλο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέα τροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού ηλικιωμένου από ανήλικο – Αναζητείται από τις Αρχές 60χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ελλάδα

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γιου επιχειρηματία – Χτύπησε αστυνομικό με το Ι.Χ. του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Viral

Απίθανο βίντεο: Οδηγός μηχανής περνάει τα διόδια χωρίς να πληρώσει και τρώει την μπάρα στο κεφάλι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Style

Έγκυος η Κατερίνα Καινούργιου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Στη φυλακή έξι από τους 22 για το κύκλωμα βενζινάδικων – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα