Ηράκλειο: 26oC

Τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

17.12.2023, 3:52

Δείτε πως να τα φτιάξετε

Σημειώστε τα υλικά, ανασκουμπωθείτε και περάστε ένα ευχάριστο απόγευμα μαζί με τα παιδιά σας. Γιατί Χριστούγεννα χωρίς τα αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια  δεν γίνονται!

Υλικά

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι βανιλέτα (μπορείς και 1 κ γλ βανίλια σε υγρή μορφή)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • αλεύρι γοχ κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

Βήματα

  • Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα, πρόσθεσε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking.
  • Ξεκίνα να προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποίησε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
  • Κόψε και ψήσε πρώτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις τις άκρες να ροδίζουν
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα.