Ηράκλειο: 17oC

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι – Δείτε τα βήματα

10.12.2025, 15:46

Το τηγάνι μπορεί να αναδείξει τη νοστιμιά της με τρόπο μοναδικό

Η χοιρινή μπριζόλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά κομμάτια του ελληνικού τραπεζιού. Αν και πολλοί την προτιμούν ψημένη στον φούρνο ή στα κάρβουνα, το τηγάνι μπορεί να αναδείξει τη νοστιμιά της με τρόπο μοναδικό — αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

Όταν η χοιρινή μπριζόλα μαγειρεύεται σωστά στο τηγάνι, αποκτά εξωτερικά μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά παραμένει τρυφερή και ζουμερή. Το μυστικό για να το πετύχετε αυτό είναι η σωστή προετοιμασία και ένα σύντομο αλλά αποτελεσματικό μαρινάρισμα.

Επιλογή και προετοιμασία

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει παχιές, χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο. Το πάχος βοηθά το κρέας να διατηρήσει την υγρασία του κατά το ψήσιμο. Στο σπίτι, τρυπήστε τη χοιρινή μπριζόλα με ένα πιρούνι ώστε να διευκολύνετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει σε βάθος.

Γρήγορη μαρινάδα για χοιρινή μπριζόλα

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια νερό, ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν καλά. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο μείγμα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 8 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο πιο μαλακές και νόστιμες θα γίνουν.

Τηγάνισμα με σωστή τεχνική

Στεγνώστε πολύ καλά κάθε χοιρινή μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί πριν τη βάλετε στο τηγάνι. Ζεστάνετε καλά ένα μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να καπνίζει, βάλτε τις μπριζόλες και ψήστε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να «σφραγίσει» το κρέας και να δημιουργηθεί κρούστα.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τις μπριζόλες συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Το απόλυτο τελείωμα

Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες) και λίγα φρέσκα κλαράκια θυμάρι. Περιχύστε την κάθε χοιρινή μπριζόλα με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αυτό προσθέτει βάθος στη γεύση και ένα άρωμα που θα κάνει τη διαφορά.

Σερβίρισμα που ξεχωρίζει

Αφήστε τις χοιρινές μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύστε με πατάτες, σαλάτα ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας, και περιχύστε με τη sauce από το τηγάνι για έξτρα νοστιμιά.

Bonus tip: Γιατί να προτιμήσετε τη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι;

Γιατί είναι γρήγορη, οικονομική, και με τη σωστή τεχνική μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και το καλύτερο ψητοπωλείο. Και φυσικά, γιατί λίγα πράγματα είναι πιο satisfying από μια χοιρινή μπριζόλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό.

Πηγή: protothema.gr

πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο με εγκατάλειψη – Ακρωτηριάστηκε οδηγός μηχανής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Αθλητικά

Απίστευτες δηλώσεις προέδρου των Τρικάλων: «Το ποδόσφαιρο το έφτιαξαν άντρες, όχι κοριτσάκια»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Οικονομία

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πριν τις γιορτές τα χρήματα στους λογαριασμούς – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Ετοιμοπόλεμος και ο Νέιρα!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Κρήτη

«Το “φραπέ” αλλού – Έχω όνομα και είμαι χριστιανός ορθόδοξος» – Η οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Ξυλούρη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Φλώρινας μετά την καταστροφική κακοκαιρία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Οικονομία

Ελαιόλαδο: Οι προοπτικές της αγοράς για το 2025 – 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Κόσμος

«Λουκέτο» στο ιστορικό «Διάφανο εργοστάσιο» της Γερμανίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

Στέλιος Ρόκκος: Έχω χάσει δύο αδέλφια σε χρόνο dt, πρέπει να επιλέξεις αν θα συνεχίσεις ή αν θα τελειώσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ηράκλειο

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τη λειψυδρία – Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμος Ηρακλείου!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →