Λαχταριστή συνταγή σε μόλις 60 λεπτά
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Ρολάκια με σολομό και σπανάκι.
Υλικά
Μερίδες: 8-10
800 γρ. (2 φύλλα) σφολιάτα
300 γρ. σολομός καπνιστός
40 γρ. άνηθος
120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
20 γρ. μαϊντανό
400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
20 ml (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 αυγό
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Πατάμε καλά το σπανάκι με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το σολομό και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στον πάγκο, μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρόλο σε κομμάτια πάχους δύο δακτύλων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα πιέζοντάς τα ελαφρά με το χέρι. Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφουμε με πινέλο τα ρολάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δημοφιλή
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Εικόνες χάους στο Νεπάλ: Διαδηλωτές έσυραν γυμνό τον αντιπρόεδρο της χώρας ενώ έκαψαν ζωντανή τη σύζυγο πρώην πρωθυπουργού - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην Κέρκυρα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πηγάδι - Είχε πάει να ποτίσει
Θλίψη στο Λασίθι: «Έφυγε» ο αγαπητός Γιώργος - Αύριο 10/9 το τελευταίο αντίο