- Ξεπλένοντας πρώτα το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά σε μπολ με νερό να το καλύπτει.
Ο συνδυασμός του όσπριού με το ρύζι μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας
Βάλτε τη φαντασία σας, συνδυάστε υλικά και μαγειρέψτε το ρύζι αλλιώς. Αυτό το φακόρυζο θα σας εκπλήξει ευχάριστα!
Υλικά
Για το φακόρυζο πιλάφι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)
- 2 φλ. μαγειρεμένες φακές (από το χτεσινό τραπέζι)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο γιαούρτι
Για το ρύζι
Για το φακόρυζο
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα φυλάμε για αργότερα.
- Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια προσθέτουμε το νερό.
- Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.
- Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Δεν ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
- Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα.
- Σερβίρεται κρύο ή ζεστό.
- Προσωπικά, το λατρεύω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Έπεσε στο οδόστρωμα το λάδι της χρονιάς! Πάνω από 40 κιλά ελαιόλαδο κλαίει παραγωγός - Δείτε εικόνες
Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε τον...ΕΟΜΜΕΧ!