Ηράκλειο: 14oC

Σουτζουκάκια με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

27.01.2024, 1:23

Αυτά τα σουτζουκάκια με ρύζι είναι το κάτι άλλο

Αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι. Μια φανταστική συνταγή, εύκολη, με όλα τα μυστικά της. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε!

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη μαυροδάφνη για το πλάσιμο

Για τη σάλτσα

  • 1 kg φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κύμινο (προαιρετικά)

Για τα σουτζουκάκια

  • Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα αφράτα σουτζουκάκια μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
  • Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε.
  • Κρατάμε το κρασί στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
  • Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί.
  • Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
  • Αν αντί για φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
  • Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
  • Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.

Σουτζουκάκια στο φούρνο

  • Τα σουτζουκάκια γίνονται και ψητά στο φούρνο.
  • Αφού τα πλάσουμε, τα ακουμπάμε σε ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα ψηνουμε στους 200ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 5´να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα ψητα σουτζουκάκια μπαίνουν στην σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε κανονικά το μαγείρεμα τους μέσα στη σάλτσα.
πριν από 5 λεπτά
Style

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις μπλε αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στο Γάζι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Μπραν 1-1: Έχασε τη νίκη στο 89′

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Νέο σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό – Μηχανάκι συγκρούστηκε με περιπολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Πολιτική

Χατζηδάκης: Η χώρα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από τις αγροτικές επιδοτήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Υγεία

Αυτή η δημοφιλής πρακτική στο σεξ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ελλάδα

Ερωτικά ραντεβού-«παγίδα» στο Tik Tok – Αντί για καλλίγραμμη γυναίκα τους περίμεναν όπλα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Αν δικαιούστε αυτό το επίδομα, παίρνετε 569€ τον μήνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Τεχνολογία

Τέλος στα φρένα όπως τα ξέραμε!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →