Ηράκλειο: 21oC

Σουτζουκάκια με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

27.01.2024, 1:23

Αυτά τα σουτζουκάκια με ρύζι είναι το κάτι άλλο

Αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι. Μια φανταστική συνταγή, εύκολη, με όλα τα μυστικά της. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε!

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη μαυροδάφνη για το πλάσιμο

Για τη σάλτσα

  • 1 kg φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κύμινο (προαιρετικά)

Για τα σουτζουκάκια

  • Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα αφράτα σουτζουκάκια μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
  • Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε.
  • Κρατάμε το κρασί στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
  • Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί.
  • Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
  • Αν αντί για φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
  • Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
  • Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.

Σουτζουκάκια στο φούρνο

  • Τα σουτζουκάκια γίνονται και ψητά στο φούρνο.
  • Αφού τα πλάσουμε, τα ακουμπάμε σε ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα ψηνουμε στους 200ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 5´να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα ψητα σουτζουκάκια μπαίνουν στην σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε κανονικά το μαγείρεμα τους μέσα στη σάλτσα.
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Χατζηδάκης: «Τα μνημεία των ηρώων δεν είναι χώροι για διαμαρτυρίες»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Οικονομία

Κρήτη: Τέλος στην φοροδιαφυγή – Έρχεται νέος μηχανισμός της ΑΑΔΕ με μόνιμες τριμελείς επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Αθλητικά

Όρθια τα Χανιά στο Άργος – Πολύτιμος βαθμός με 10 παίκτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή οχήματος στην Εγνατία Οδό – Ένας τραυματίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Υγεία

Το πασίγνωστο φάρμακο που συνδέεται με σοβαρά ψυχικά νοσήματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Κόσμος

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Σταμάτησαν σε μπλόκο της αστυνομίας IX και έλειπε ο οδηγός!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Style

Η βαθιά αγάπη έρχεται για 5 ζώδια έως τις 19 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Κόσμος

Συναγερμός για πυροβολισμούς σε μπαρ στη Νότια Καρολίνα: 4 νεκροί και 20 τραυματίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Πολιτική

Πιερρακάκης: «Απάντηση στην ακρίβεια η αύξηση εισοδημάτων»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →