Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Με ένα λεπτό σουρωτήρι το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τον φούρνο και το ταψί μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C. Το ταψί μας θα μπει στη μεσαία θέση. Το στρώνουμε με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 3
Κόβουμε τις δύο μικρές άκρες της πατάτας καθώς και τις 4 πλευρές της για να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα, σαν ένα μικρό τούβλο. Στη συνέχεια, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες 0,30 εκ. ή, αν έχουμε, με το μαντολίνο.
Βήμα 4
Αφού τελειώσουμε με όλες τις πατάτες και χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού προσπαθούμε να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να θυμίζουν ένα ντόμινο με κλίση προς τα πάνω. Αφού ρυθμίσουμε και τα πλαϊνά ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα πάνω στο απορροφητικό χαρτί, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες με το βούτυρο.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το αλάτι, την παρμεζάνα, το θυμάρι και το ροζ πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 30΄ μέχρι οι πατάτες να είναι τραγανές στις άκρες αλλά μαλακές στη μέση. Σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 75 γρ. αλατισμένο βούτυρο
- 8 πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
- ανθό αλατιού

Δημοφιλή
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Χανιά: Είδε στο καφενείο τον πατέρα του και τον... μαχαίρωσε 50 φορές!
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των επιδοτήσεων - Τι είπε ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Έπεσε στο οδόστρωμα το λάδι της χρονιάς! Πάνω από 40 κιλά ελαιόλαδο κλαίει παραγωγός - Δείτε εικόνες
Κρήτη: Αγοραστής με 1.300.000 ευρώ για το παραθαλάσσιο πρώην ξενοδοχείο που στέγαζε τον...ΕΟΜΜΕΧ!