Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πρόστιμο 1.000 δολάρια σε βουλευτή που ενεργοποίησε συναγερμό στο Κογκρέσο για να καθυστερήσει ψηφοφορία (βίντεο)

26.10.2023, 23:30

Επίσης, θα γράψει επιστολή συγγνώμης προς τις δυνάμεις ασφαλείας, με αντάλλαγμα την απόσυρση της δίωξης σε βάρος του

Δημοκρατικός βουλευτής των ΗΠΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο αφού παραδέχτηκε ότι ενεργοποίησε εκουσίως τον συναγερμό στο Κογκρέσο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο, την ώρα που επρόκειτο να διεξαχθεί μια κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο Τζαμάλ Μπόουμαν παραδέχτηκε την πράξη του ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσινγκτον και δέχτηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων. Επίσης, θα γράψει επιστολή συγγνώμης προς τις δυνάμεις ασφαλείας, με αντάλλαγμα την απόσυρση της δίωξης σε βάρος του.

Ο 47χρονος Μπόουμαν, που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη, είναι πρώην διευθυντής σχολείου. Είπε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου βιαζόταν να φτάσει στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να ψηφίσει το νομοσχέδιο με το οποίο θα απομακρυνόταν το ενδεχόμενο παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους και σήμανε τον συναγερμό επειδή δεν μπορούσε να ανοίξει μια πόρτα.

Οι ενέργειες του Μπόουμαν καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Το κτίριο εκκενώθηκε για μία ώρα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή, τον κατηγόρησαν ότι ήθελε να εμποδίσει την ψηφοφορία και σκοπεύουν να τον απομακρύνουν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες μετέχει.

Ο Μπόουμαν είναι γνωστός για τις προοδευτικές αντιλήψεις του και τους λεκτικούς διαξιφισμούς του με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο. Όπως είπε, τον ικανοποιεί το γεγονός ότι η αστυνομία έκρινε πως «δεν παρεμπόδισε, ούτε σκόπευε να παρεμποδίσει» τη λειτουργία της Βουλής.