Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αχιλλέας Μπέος: Αμετανόητος για τις ομοφοβικές δηλώσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

12.02.2024, 15:52

«Σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε»

«Διατηρώ την ανεξαρτησία μου και ως εκ τούτου το δικαίωμα να διατυπώνω δημόσια κι ελεύθερα την άποψη μου», απαντά ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, ο δήμαρχος παραμένει αμετανόητος στις δηλώσεις που έκανε λέγοντας πως «σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε», ενώ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «προκλητικό» και «αηδιαστικό».

H ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου:

«Στους συγγραφείς της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας με την οποία προφανώς “φωτογραφίζομαι” και επικρίνομαι για την απάντηση που έδωσα στον προκλητικό και αηδιαστικό Κασσελάκη έχω να συστήσω να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους.

Εγώ δεν είμαι στέλεχός της, διατηρώ την ανεξαρτησία μου και ως εκ τούτου το δικαίωμα να διατυπώνω δημόσια κι ελεύθερα την άποψη μου, όπως άλλωστε ρητά το Σύνταγμα προβλέπει. Ο λαός με εκλέγει, σε αυτόν αναφέρομαι και σε κανένα κόμμα. Τώρα σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε.

Όταν λες την αλήθεια δεν φοβάσαι τίποτα και κανένα. Ούτε ομο –, ούτε ετερο-. Φοβίες έχουν αυτοί που υποκρίνονται και δεν τολμούν με γενναιότητα και αντρισμό να δηλώσουν δημόσια την γνώμη τους. Τόσο απλά».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, νωρίτερα σήμερα, καταδίκασε «απερίφραστα» τις ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ethnos.gr