Ηράκλειο: 33oC

Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες

02.02.2024, 0:42

Αφράτοι, πικάντικοι και αρωματικοί ρεβιθοκεφτέδες

Συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι.

Βήμα 1

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα το πρωί αφαιρούμε όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε, τρίβοντας τα ρεβίθια μέσα σε μια διπλωμένη πετσέτα (με τα ρεβίθια ανάμεσα). Ύστερα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός τον οποίο μεταφέρουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε τα αλεσμένα ρεβίθια με το αλεύρι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη να ανακατευτούν τα αρώματά του.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε άφθονο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες από το μίγμα και τους δίνουμε σχήμα σφαιριδίου. Ύστερα περνάμε τους κεφτέδες από ένα ελαφρύ αλεύρωμα και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 4

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μαζί με αραβικές πιτούλες, ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα και ένα dressing, το οποίο φτιάχνουμε ανακατεύοντας ίση ποσότητα ταχινιού και γιαουρτιού μαζί με λίγο χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι, αλάτι και λευκό πιπέρι.

Υλικά

    • ½ κιλό ρεβίθια
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι
    • 1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
    • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    • λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
    • λάδι για το τηγάνισμα
    • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • αραβικές πιτούλες
  • λίγη ντομάτα σε κυβάκια
  • λίγο αγγούρι σε κυβάκια
  • λίγο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • λίγο ταχίνι
  • λίγο γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

πριν από 8 λεπτά
Αθλητικά

IFFHS: Ο Ολυμπιακός 54ος στον κόσμο, 5 ελληνικές ομάδες στο τοπ-500, στη κορυφή η Παρί Σεν Ζερμέν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ηράκλειο

Πρώτο κουδούνι στο Ηράκλειο: Ο Αλέξης Καλοκαιρινός έδωσε το «παρών» στους αγιασμούς των σχολείων – Δείτε φωτο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Αθλητικά

Οι δηλώσεις Σπανούλη για τον ημιτελικό και το… καρφί για τον Αταμάν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Άλσος Αχαΐας – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Αθλητικά

Χειρουργήθηκε ο Λουίς Ενρίκε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» σε όλη την Ελλάδα: Ζήσε την εμπειρία της μπύρας από …μέσα!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Καρέ καρέ η δράση 40χρονου διαρρήκτη, επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι Ρομά «παγώνουν» προσωρινά τις μηνύσεις κατά του δήμου…περιμένοντας τον δήμαρχο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 48 λεπτά
Style

Erik Truffaz Quartet στο το Half Note Jazz Club

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Κόσμος

Δείτε πως μοιάζει η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Διαβάστε περισσότερα