Ηράκλειο: 25oC

Αυτά είναι τα 8 τρόφιμα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

23.03.2025, 5:32

Μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και χωρίς ημερομηνία λήξης, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα χωρίς να ανησυχείτε για την καταλληλότητά τους.

Ας δούμε τα 8 πιο γνωστά:

Μέλι

Το μέλι περιέχει ειδικά ένζυμα που αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Κρατήστε το δοχείο καλά κλεισμένο για να αποφύγετε την κρυστάλλωση και σε σκοτεινό, δροσερό ντουλάπι. Ακόμα κι να το μέλι «κρυσταλλώσει» βάλτε το βάζο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει.

Ρύζι

Το ρύζι, κάθε τύπου, διατηρείται για χρόνια. Απλά φροντίστε να το αποθηκεύετε σε καλά κλεισμένο δοχείο ώστε να μη φωλιάσουν μέσα έντομα. Η μόνη εξαίρεση είναι το καστανό ρύζι, το οποίο έχει φυσικά έλαια που το κάνουν να ταγγίζει πιο γρήγορα.

Στιγμιαίος καφές

Σε αντίθεση με τους φρεσκοαλεσμένους κόκκους, ο στιγμιαίος καφές δεν περιέχει υγρασία. Μπορεί λοιπόν να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αρκεί να μην περνάει αέρας από το καπάκι.

Λευκό ξίδι

Λόγω της υψηλής οξύτητάς του, ένα μεγάλο μπουκάλι λευκό, αποσταγμένο ξίδι θα παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι την τελευταία σταγόνα. Κάτι που είναι πολύ καλό δεδομένου ότι το χρησιμοποιείτε όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Εκχύλισμα βανίλιας

Το αγνό, 100% πραγματικό εκχύλισμα βανίλιας που αρωματίζει όλα τα αγαπημένα μας επιδόρπια αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό λόγω της περιεκτικότητάς του σε αλκοόλ που το διατηρεί φρέσκο ​​(και αρωματικό) για πολύ καιρό.

Αλάτι

Το αλάτι ή το χλωριούχο νάτριο, είναι ένα φυσικό ορυκτό που βρίσκεται στη γη. Δεν αποτελεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το καρύκευμα παραμένει φρέσκο. Η ιωδίωση, ωστόσο, μειώνει τη διάρκεια ζωής σε περίπου πέντε χρόνια, επομένως προσέξτε το θαλασσινό αλάτι.

Φασόλια ξερά

Τα όσπρια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ακόμα κι αν κιτρινίσουν, δεν επηρεάζεται η ποιότητα και η γεύση τους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Διατηρήστε τα σε βάζα ή δοχεία, και καταναλώστε τα άφοβα.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη – λευκή, καστανή ή ακόμα και σε σκόνη – δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν αναπτύσσονται βακτήρια. Ακόμα κι αν πετρώσει, είναι κατάλληλη για κατανάλωση.

Πηγή: pronews.gr

πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Τραυματίστηκε σε τροχαίο η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Τι σημαίνει η λέξη «παρόλα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Αυτές οι 6 τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Τροχαίο στην Πιερία με νεκρό 9χρονο κοριτσάκι: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή η 11χρονη αδερφή της – Εκτός κινδύνου η μητέρα τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Γιατί έκανε «βουτιά» ο τζίρος στην εστίαση;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Style

Ιωάννα Τούνη για τον γιο της: «Πόσο ευλογημένη είμαι που με έκανες μαμά» – To τρυφερό video

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Βόρεια Προάστια: Ληστής προσπαθεί να κάνει διάρρηξη αλλά αποτυγχάνει – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Ξεσπά η αδερφή της 36χρονης που δολοφονήθηκε στον Βόλο: «Είναι τέρας, θανατική ποινή πρέπει να πάρει»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Αγγλία: Κρατούσε νεκρά μωρά στο σαλόνι και τα έβαζε να «δουν» κινούμενα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδοτήσεις μέχρι και σε ΚΤΕΟ – Διπλασιασμοί επιδοτήσεων

Διαβάστε περισσότερα