Ηράκλειο: 32oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αυτά είναι τα άτομα που πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε αμύγδαλα

13.06.2024, 5:28

Τα αμύγδαλα είναι ένα δημοφιλές σνακ που τα απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο

Προερχόμενα από δέντρα της Νότιας Ασίας και της Μέσης Ανατολής, τα αμύγδαλα έχουν κατακτήσει γευστικά τον κόσμο, όντας ένα δημοφιλές σνακ.

Παρ’ όλα αυτά, μερικοί διστάζουν να τα εντάξουν στη διατροφή τους, φοβούμενοι τα υψηλά λιπαρά και τις θερμίδες τους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τα αμύγδαλα κρύβουν έναν θησαυρό θρεπτικών συστατικών και προσφέρουν πλήθος από οφέλη για την υγεία, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αμύγδαλα

  • Άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς
  • Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού
  • Μικρά παιδιά
  • Άτομα με προβλήματα με τα νεφρά ή τη χοληδόχο κύστη

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η κατανάλωση αμυγδάλων, ακόμη και καθημερινά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία παρά κινδύνους. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα αμύγδαλα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς: Τα άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλους ξηρούς καρπούς θα πρέπει να αποφεύγουν τα αμύγδαλα. Εάν έχει ελεγχθεί από τον γιατρό τους ότι δεν είναι αλλεργικοί στα αμύγδαλα μόνο τότε μπορούν να τα καταναλώσουν.

Άτομα που διατρέχουν κίνδυνο πνιγμού: Βρέφη, νήπια, μικρά παιδιά και οποιοσδήποτε με δυσκολία στην κατάποση θα πρέπει να αποφεύγει την κατανάλωση αμυγδάλων.

Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή λίπους και αυτό σημαίνει ότι έχουν αρκετές θερμίδες. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί εάν τα καταναλώνετε με μέτρο ως μέρος μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά. Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ξηροί καρποί δεν προκαλούν αύξηση βάρους. Ωστόσο, άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος χρειάζεται να προσέξουν τις ποσότητες που καταναλώνουν.

Μικρά παιδιά: Τα αμύγδαλα αποτελούν κίνδυνο πνιγμού για τα μικρά παιδιά λόγω του μικρού τους μεγέθους και του σκληρού κελύφους τους. Τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν ολόκληρα αμύγδαλα. Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν και να μπορούν να χειριστούν με ασφάλεια τους ξηρούς καρπούς πριν τους εισάγετε στη διατροφή τους.

Άτομα με προβλήματα με τα νεφρά ή τη χοληδόχο κύστη: Τα αμύγδαλα περιέχουν οξαλικό, μια φυσική ένωση που μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Άτομα με ιστορικό πέτρας στα νεφρά ή άτομα που κινδυνεύουν να εμφανίσουν θα πρέπει να μετριάσουν την πρόσληψη αμυγδάλου.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Εννέα υπερτρόφιμα για υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό πρωινό

Χοληστερόλη: Το κατακόκκινο φρούτο που «διαλύει» τα λίπη στις αρτηρίες

Διατροφή: Γιατί λαχταράμε κάτι γλυκό μετά το φαγητό;


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα