Ηράκλειο: 19oC

Αυτά είναι τα μυστικά για το τέλειο κοκορέτσι στο φούρνο

01.05.2024, 3:02

Για την Κυριακή του Πάσχα 2024

Αν δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και του κοκορέτσιου στη σούβλα, ή αν ο καιρός στην περιοχή που θα γιορτάσετε το Πάσχα του 2024 δεν είναι κατάλληλος, τότε η λύση του ψησίματος στο φούρνο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Για τους καλοφαγάδες μερακλήδες το κοκορέτσι ακόμη και στο φούρνο αποτελεί τον νοστιμότερο μεζέ του πασχαλινού τραπεζιού και για αυτό απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία τόσο στην επιλογή των υλικών όσο και στο ψήσιμο είτε στη σούβλα είτε στο φούρνο εν προκειμένω.

Κοκορέτσι στο φούρνο: Με λαδόκολλα ή στο ταψί να το ψήσω;

Το ψήσιμο κοκορετσιού στο φούρνο είναι μια εύκολη επιλογή που θα σας πάρει αρχικά 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και ιδανικά πρέπει να ψηθεί μέσα σε λαδόκολλα. Μετά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Θα πρέπει να το γυρίζετε συχνά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να γίνει τραγανό απ’ έξω. Αφού βγάλετε τη λαδόκολλα, θα χρειαστούν ακόμα 30 λεπτά περίπου ψήσιμο πάνω στη σχάρα. Αν το βάλετε σε ταψί, τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου και μετά το γυρίζετε στο γκριλ και ανεβάζετε στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα.

Τα 4 tips της επιτυχίας για να βγει «λουκούμι»

Η καλής ποιότητας αντεριά αποτελείται από µακριά έντερα. Πρέπει να είναι πεντακάθαρη εσωτερικά γερή, χωρίς σκισίµατα και τρύπες. Την πλένουµε πάρα πολύ καλά χωρίς να τη γυρίσουµε «το µέσα έξω». Μετά βάζουµε ένα-ένα τα έντερα σε ένα σουρωτήρι, κυκλικά, σαν κουλουριασµένο σχοινί, και αφήνουµε την άκρη κάθε εντέρου να κρέµεται έξω από το σκεύος, για να τις ξεχωρίζουµε εύκολα όταν θα τυλίξουµε το κοκορέτσι. Ραντίζουµε µε άφθονο λεµονοχυµό και τη βάζουµε στο ψυγείο, µε το σουρωτήρι, µέχρι να τη χρειαστούµε.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι το πολύ καλό στέγνωμα των εντέρων. Αν δεν τα στεγνώσουμε καλά το κοκορέτσι θα βράσει και δε θα ψηθεί.

Αποφεύγουμε την προσθήκη ελαιολάδου καθώς το κοκορέτσι λόγω των βασικών συστατικών έχει από μόνο του αρκετό λίπος οπότε το ελαιόλαδο το βαραίνει γευστικά.

Το παν είναι το δέσιμο του κοκορετσιού. Πρέπει να έχουμε την τέλεια ισορροπία στο σφίξιμο ώστε να είναι τόσο σφιχτό που δε θα διαλυθεί ή ξεκινήσει να χάνει στροφές, αλλά όχι υπερβολικά σφιχτό ώστε να γίνει πολύ συμπαγές. Σημειώστε ότι το επιθυμητό είναι ένα μακρύ και λεπτό κοκορέτσι, παρά ένα κοντό και χοντρό, ώστε να μην ξεραθεί από έξω και να είναι άψητο μέσα.

Πηγή: dnews.gr

Διαβάστε επίσης:

5 Εύκολες Πασχαλινές Συνταγές για σαλάτες 

6 συμβουλές για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια 

Πασχαλινό κατσικάκι με ρύζι στον φούρνο 

πριν από 1 λεπτό
Style

Αυτά τα ζώδια ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Σε 52 ανέρχονται οι πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Βρετανία: Δολοφόνησαν παιδόφιλο ροκ σταρ μέσα στη φυλακή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Άνδρας έψαχνε σκουλήκια για ψάρεμα και βρήκε αρχαίο θησαυρό με 20.000 νομίσματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Πορτοκαλί φανάρι: Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ – Μπορώ να περάσω ή όχι;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Αθλητικά

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – ΟΦΗ 74-66: Μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό στην Κρήτη – Συννεφιά και βροχές αύριο 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Κόσμος

Γερμανία: Άνδρας άνοιξε «πυρ» σε αγορά – Αρκετοί οι τραυματίες (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Έρχεται νέα αύξηση τιμών στα καπνικά προϊόντα λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιπτώσεις στις τιμές μετά την αναταραχή στη Μέση Ανατολή

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →