Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπή με Δούκα στον Δήμο Αθηναίων

15.10.2023, 22:10

Επικράτησε του Κώστα Μπακογιάννη – Ιστορική αποχή

Ανατροπή στον Δήμο της Αθήνας επεφύλασσαν οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς ο Χάρης Δούκας αναδείχθηκε νέος Δήμαρχος.

Με την ενσωμάτωση στο 100% ο κ. Δούκας συγκεντρώνει 55,96% (64.055 ψήφοι) και ο Κώστας Μπακογιάννης 44,04% (50.403 ψήφοι).

Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Μπακογιάννης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 41,35% και ο Χ. Δούκας 14,19%.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών ήταν στο 26,73%.

Δηλώσεις μετά τη νίκη του έκανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα» είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν».

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν και ξέρω πολύ καλά την πολύ μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους πίστεψαν στο όνειρο και μπήκανε μαζί μας σε αυτό το πανέμορφο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους συνεργάτες, την οικογένειά μου και όλους τους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη, ασφαλή, καθαρή και δημιουργική, στο όραμά μας πως μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε» τόνισε και πρόσθεσε:

«Βεβαίως οφείλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Οφείλω να ευχαριστήσω το Βολτ, τους ανθρώπους από την πολιτική οικολογία, τους ανθρώπους από δημοτικές παρατάξεις της πράσινης Αθήνας, τους ανθρώπους από τα δικαιώματα. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Ζαχαριάδη και τη δημοτική παράταξη “Ανοιχτής Πόλης” που μας στήριξαν στον δεύτερο γύρο και οφείλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους πολίτες, οι οποίοι ήρθαν να ψηφίσουν σε αυτή την δεύτερη εκλογική διαδικασία και θέλω να δεσμευτώ για το εξής: Ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο για να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει και όπως της αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

«Θα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία αυτά τα οποία είπαμε να τα κάνουμε πράξη, θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ και θα το καταφέρουμε. Οι πολίτες πίστεψαν στο ακατόρθωτο, είδαν ότι τελικά μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη, το πίστεψαν και έγινε πράξη» κατέληξε.

Κ. Μπακογιάννης: Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα

Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε την ευθύνη της ήττας του στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα για να τον συγχαρώ για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα και για να τον διαβεβαιώσω ότι η ομάδα μου και εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ευχαρίστησε όλη την ομάδα του και μίλησε για έναν καταπληκτικό αγώνα. «Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα», τόνισε.

«Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε μια ευκαιρία ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω» είπε ακόμα προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. «Φεύγω από τη δημαρχείο όπως μπήκα: με το κεφάλι ψηλά» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ