Ένα λαδερό με λαχανικά εποχής
Τα άγρια σπαράγγια μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πολύ νόστιμο φρικασέ.
Ένα λαδερό με λαχανικά εποχής
Τα άγρια σπαράγγια μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πολύ νόστιμο φρικασέ.
Βήμα 1
Σε ανοιχτή, πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 10΄σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα σπαράγγια που τα έχουμε κόψει στη μέση, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου 150 ml, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20΄. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ώστε να ζεσταθεί όλο το μείγμα σταδιακά και να μην κόψει. Το ρίχνουμε όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
πηγή: olivemagazine
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο στο Airfryer
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 30χρονος που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»