Ηράκλειο: 31oC

Άγρια σπαράγγια φρικασέ

30.03.2024, 0:41

Ένα λαδερό με λαχανικά εποχής

Τα άγρια σπαράγγια μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πολύ νόστιμο φρικασέ.

Βήμα 1

Σε ανοιχτή, πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 10΄σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα σπαράγγια που τα έχουμε κόψει στη μέση, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου 150 ml, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20΄. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ώστε να ζεσταθεί όλο το μείγμα σταδιακά και να μην κόψει. Το ρίχνουμε όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

πηγή: olivemagazine

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο στο Airfryer

Εύκολη συνταγή: Πουτίγκα για παιδιά με chia και μάνγκο

Εύκολη Συνταγή: Κριθαράκι με κιμά


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα