Ένα λαδερό με λαχανικά εποχής
Τα άγρια σπαράγγια μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πολύ νόστιμο φρικασέ.

Ένα λαδερό με λαχανικά εποχής
Τα άγρια σπαράγγια μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πολύ νόστιμο φρικασέ.
Βήμα 1
Σε ανοιχτή, πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 10΄σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα σπαράγγια που τα έχουμε κόψει στη μέση, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου 150 ml, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20΄. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ώστε να ζεσταθεί όλο το μείγμα σταδιακά και να μην κόψει. Το ρίχνουμε όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
πηγή: olivemagazine
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο στο Airfryer
Δημοφιλή
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: «Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό»
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών