Τα υλικά και η εκτέλεση
Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις ζύμες! Πολύ πιο εύκολη από τις κλασικές τάρτες. Είναι εξαιρετική και με αλμυρή, αλλά και με γλυκιά γέμιση.
Υλικά
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 κολοκύθι
- 1 πράσο
- 2 κρεμμύδια
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον
- 5-6 ντοματίνια
- 1 φλ. ανθότυρο σε τρίμματα
- 1 φλ. φέτα σε τρίμματα
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- λίγη ρίγανη
- 2 αυγά
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 100 γραμ. βούτυρο γάλακτος
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- 3 κ.σ. νερό (σύνολο τα υγρά νερό και λάδι 35 γρ.)
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 2-3 πρέζες αλάτι
- 170 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη ζύμη
- Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, το λάδι, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ.
- Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε για 15′ μέχρι να αρχίσει να ροδίσει το βούτυρο και στις άκρες να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Με προσοχή, το βγάζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σπάτουλα ή σύρμα ώστε να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα και να ξεκολήσει από τα τοιχώματα του μπολ.
- Τη βάζουμε σε ταρτιέρα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή και με τα δάχτυλα τη στρώνουμε στην ταρτιέρα. Βάζουμε μεμβράνη ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βαρίδια (όσπρια ρύζι κλπ).
- Ψήνουμε για 20′ να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρούμε τα βαρίδια.
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα λαχανικά και τα κρεμμύδια σαν φέτες λεπτές.
- Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το μπέικον για 4′-5′ να μαραθούν ελαφρά και να ροδίσει το μπέικον.
- Γεμίζουμε την τάρτα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον, τα τυριά, τα βότανα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, να τη βλέπουμε.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και το αλατοπίπερο με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε σιγά σιγά για να μη βγει το υγρό έξω από τη ζύμη (μετά θα ξεκολλάει δύσκολα). Τα λαχανικά πρέπει να μισοφαίνονται, μην καλυφθούν τελείως από τα αβγά.
- Πασπαλίζουμε λίγα βότανα στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Αφήνουμε 10′ να σταθεί στον πάγκο και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή: argiro.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων