Ηράκλειο: 14oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αλμυρό κέικ πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

17.02.2024, 11:41

Ιδανικό για σνακ, brunch ή βραδινό!

Η απόλυτη γεύση της πίτσας σε ένα λαχταριστό αλμυρό κέικ με γέμιση από τυριά, ζαμπόν και μπέικον. Ιδανικό για σνακ, brunch ή βραδινό!

Υλικά:

  • 3 αυγά, μεσαία
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 ½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 100 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
  • 150 γρ. κέτσαπ
  • 200 γρ. mix τυριών, τριμμένο

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αδειάζουμε το ⅓ του μείγματος στη φόρμα, βρέχουμε με νερό τα δάχτυλά μας και απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω 1 κ.σ. κέτσαπ, ½ κ.γ. ρίγανη, το ⅓ από το ζαμπόν, το ⅓ από το μπέικον και το ⅓ από το mix τυριών.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες 2 στρώσεις.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια και σερβίρουμε.