Ηράκλειο: 34oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές Κασσελάκη

24.10.2023, 23:25

Σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στη διαγραφή του Δημήτρη Βίτσα, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη, λόγω των ανοικτών δηλώσεων αμφισβήτησης της ηγεσίας. Όπως ανέφερε ο. κ. Κασσελάκης «επί πέντε χρόνια αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Κανένας δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του, ιδιαίτερα εάν έχει ματώσει για να το φτιάξει. Όμως η υποταγή δεν είναι επιλογή. Αν κάποιος μου πει “θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, ε δεν γίνεται», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας: «Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Ο κ. Βίτσας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας: «Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Kontra αμέσως μετά την ανακοίνωση διαγραφής και πρόσθεσε: «Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

«Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Open. «Λειτουργεί σαν CEO. Το να απολύει, να διαγράφει από την Αμερική με Twitter, δεν είναι διαδικασία κόμματος αυτό» πρόσθεσε.

«Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα» αναφέρει σε κείμενό της η εσωκομματική τάση της «Ομπρέλα», ενισχύοντας τα σενάρια διάσπασης.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την διαγραφή των τριών βασικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, και ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για την ανάκληση των διαγραφών των κ.κ. Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα.