Ηράκλειο: 28oC

Από το Βενιζέλειο στο… Ρέθυμνο και τούμπαλιν το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους

29.03.2025, 22:54

Μετά από μικρή περίοδο ομαλότητας, το νοσοκομείο Ρεθύμνου αντιμετωπίζει πάλι πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους

Η μετακίνηση μίας αναισθησιολόγου στο Βενιζέλειο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των χειρουργείων στο ίδρυμα του Ρεθύμνου.

Το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ταλαιπώρησε για χρόνια το ίδρυμα και προκάλεσε αλυσιδωτές συνέπειες που μετά από πολλές εντάσεις, ενστάσεις, διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατάφερε να ομαλοποιηθεί.

Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πάλι σε ένα επικίνδυνο σημείο, αφού μία αναισθησιολόγος επί οκτώ μήνες τώρα έχει μετακινηθεί στο Βενιζέλειο, για να καλύψει τις ανάγκες του δεύτερου τη τάξει νοσοκομείου της Κρήτης, αφήνοντας πίσω της ένα κενό, που δημιουργεί πλέον σοβαρά ζητήματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Τι έχει συμβεί; Θυμόμαστε πως επί της προηγούμενης διοίκησης του νοσοκομείου, η απουσία αναισθησιολόγων ήταν τεράστια, γίνονταν μετακινήσεις από διπλανά νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες και οι αντιδράσεις γιατρών και πολιτών ήταν μεγάλες.

Μετά από την προκήρυξη των θέσεων, οι τρεις αναισθησιολόγοι έγιναν πέντε και θεωρητικά το ίδρυμα είχε μπει σε μια ομαλή περίοδο.

Η έλλειψη, όμως, αναισθησιολόγων από το Βενιζέλειο οδήγησε την 7η ΥΠΕ Κρήτης να πάρει την απόφαση να μετακινεί τη μία αναισθησιολόγο τους τελευταίους μήνες στον γειτονικό νομό και πλέον το νοσοκομείο Ρεθύμνου προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με τρεις γιατρούς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πλέον να είναι διαθέσιμο μόλις ένα χειρουργικό κρεβάτι για τακτικά χειρουργεία – και κάποιες φορές και κανένα όπως αναφέρει ο διοικητής του ιδρύματος Νίκος Μαλλιαρός.

Έτσι, πλέον η λίστα των ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν μεγαλώνει και η κατάσταση κάθε άλλο παρά εξομαλύνεται.

Μέσα σε όλα ως παράπλευρη απώλεια – και καθόλου αμελητέα – είναι και η προβληματική λειτουργία του ιατρείου πόνου, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς και αποτελεί την ελπίδα πολλών. Το ιατρείο λειτουργεί με το προσωπικό του αναισθησιολογικού, που σήμερα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας του νοσοκομείου.

Το συνολικό ζήτημα με τους αναισθησιολόγους είναι τεράστιο ξανά και τόσο η ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο οφείλουν να το δουν με σοβαρότητα.

Το «πήγαινε – έλα» γιατρών με μετακινήσεις για να καλύπτονται κενά και τρύπες προσωρινά το μόνο που κάνει να είναι να δημιουργεί τρύπες σε άλλο νοσοκομείο, τρύπες που τελικά «καταπίνουν» ασθενείς και γιατρούς.

goodnet.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα